Laatste loodjes voor Oekraine Referendum

donderdag, 31 maart 2016

Op woensdag 6 april 2016 is het referendum over het Associatieverdrag van de Europese Unie (EU) met de Oekraïne. Alle Nederlandse stemgerechtigden kunnen dan met een JA of een NEE aangeven wat zij van dit verdrag vinden.

Rob Lubbersen

Racing White Daring Molenbeek

woensdag, 23 maart 2016

Het is al middernacht geworden, de ochtend van de volgende dag, wanneer het engelstalige en van Amerikanen vergeven tv-kanaal France24 uitpakt.

JoopFinland

Chris Bischot 1927 - 2016

vrijdag, 18 maart 2016

Afgelopen week overleed Chris Bischot op 88 jarige leeftijd. Hij was geboren op 3 april 1927.

Ron Blom

Laat Fort Europa vallen!

donderdag, 17 maart 2016

Of Fort Europa valt of niet, daar gaat het dezer dagen over. Want: Europa heeft 'een probleem'. Europa is 'in crisis'. En: 'Schengen' moet gered.

Joke Kaviaar

Als we zouden willen is het zo gepiept

dinsdag, 15 maart 2016

Al zo’n tweeëndertig jaar leef ik zonder tv. Aan het meeste dat wordt uitgezonden mis je weinig en mis je toch wat, dan is er altijd nog uitzendinggemist.

Rymke Wiersma

Tandeloze NGO's in neoliberale tijden

vrijdag, 11 maart 2016

Het is u misschien ontgaan, maar Nederland is sinds 1 januari voorzitter van de EU. Als je in Amsterdam woont, kan je daar simpelweg niet omheen omdat de halve stad volgehangen is met staatspropaganda over het voorzitterschap.

KeesStad

Feminisme, vrouwen en gevechtsfuncties

dinsdag, 8 maart 2016

Eind februari las ik dat India alle legerfuncties open gaat stellen voor vrouwen. Vrouwen mogen gaan vechten aan het front, aan boord van onderzeeërs en in tanks.

Martin Broek

De geschiedenisles van Poetin...

zaterdag, 5 maart 2016

In juli 1916 (ja, geschiedenis is weer helemaal in!) schreef ene Vladimir Lenin het boekje 'De socialistische revolutie en het recht der naties op zelfbeschikking'.

Bas van der Plas

Tien tips ter ondersteuning van de politie

woensdag, 2 maart 2016

Daar de politie het heel druk heeft om alle ‘bezorgde burgers’ te beschermen tegen ‘niet-bezorgde burgers’, heb ik enkele tips.

Jose van Leeuwen