Een verlichte meerderheid

zaterdag, 27 februari 2016

Waarschijnlijk (en hopelijk) zullen we over enkele decennia (maar liever al veel eerder) stomverbaasd zijn dat we dan nog maar zo kortgeleden in overgrote meerderheid zulke ongehoorde denkbeelden aanhingen.

Louis van Overbeek

Washington voedt de nieuwe Koude Oorlog

zondag, 21 februari 2016

Het is verbijsterend om te zien hoe slecht wij, burgers in het Westen, door onze media worden geïnformeerd over 'ons conflict' met Rusland over Oekraïne.

Henk van der Keur

VVD: 'PVV light'

donderdag, 18 februari 2016

"Laten we binnen een paar jaar niet afkomen met te zeggen dat we het niet wisten. Wij weten het wel. We zullen als maatschappij het fascisme 2.0-virus in het oog moeten houden en het best bestrijden vanaf het prilste begin van de epidemie."

Hans Boot

Een achtste

woensdag, 17 februari 2016

Curieus om op je 58e te ontdekken dat je een fikse scheut Indisch bloed in de aderen hebt.

Karin Spaink

Sexualiteit en strijd

dinsdag, 9 februari 2016

In januari van dit jaar is het dan eindelijk verschenen. Na jaren van onderzoek, studie en debat publiceerde Peter Drucker wat wellicht zijn levenswerk genoemd mag worden.

Rob Lubbersen

Bij het overlijden van Ed Hollants

zondag, 7 februari 2016

Het ASKV Steunpunt Vluchtelingen meldt op haar facebook-pagina: 'Helaas. Ed Hollants is maandag overleden. Zo erg. De man die steeds bezig was er een mooiere wereld van te maken. Altijd het van de kant van de gewone mens bekijken. Geen symptoom-bestrijder maar de dieper liggende achtergronden-onderzoeker van de ongelijkheid in de wereld.'

De redaktie

De halve waarheden van Paul Tang

zaterdag, 6 februari 2016

De PvdA is voor het associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Dat is logisch, want dat is een door en door neoliberaal verdrag en de PvdA heeft zich al lang geleden tot het neoliberale gedachtegoed bekeerd.

Willem Bos

Terug naar de toekomst

woensdag, 3 februari 2016

De voorverkiezingen voor de Democratische kandidaat voor het presidentsschap van de Verenigde Staten zijn uitgelopen op een nek-aan-nek race tussen Hillary Clinton en Bernie Sanders. Een paar maanden geleden leek Clinton nog de gedoodverfde Democratische kandidaat maar ondertussen heeft Sanders bewezen een geduchte tegenstander te zijn.

Alex de Jong