Haagse stadhuisdiscussie: 25 jaar later

zondag, 31 januari 2016

Hoe vaak kom je in het stadhuis? Een vraag die weinig gemoederen zal bezig houden, maar die onlangs toch ineens bij mij boven kwam.

Hans de Bruin

Op vakantie in de dodencel

donderdag, 28 januari 2016

Waar is de tijd van Jaap de Goede gebleven? De Goede was de gesoigneerde bezitter van vier of vijf hotels in het centrum van Amsterdam. In één van die dingen werkte ik als nachtportier.

JoopFinland

Links en het Oekraine-referendum

maandag, 25 januari 2016

Op 6 april kunnen Nederlandse stemgerechtigden zich in een referendum uitspreken over het associatieverdrag van de EU met Oekraïne.

Willem Bos

Hoekjes afsnijden

zondag, 24 januari 2016

Als Europese regeringsleiders na een terroristische aanslag in spoedzitting bijeen komen is het altijd opletten geblazen.

Ronald van Haasteren

Op weg naar een dictatuur, of...

donderdag, 21 januari 2016

De hetze tegen vluchtelingen neemt elke dag groteskere vormen aan. Politieke stemmingmakerij en mediahetze gaan hand in hand met gewelddadig 'verzet' tegen de komst van opvang.

Joke Kaviaar

Frenologie

vrijdag, 15 januari 2016

Ik zou wel eens willen weten hoeveel aanrandingen, berovingen en verkrachtingen oud en nieuw sowieso 'oplevert'. Oudjaar op z'n Keuls is wel uitgebreid in de pers geweest, een beetje té uitgebreid, want de meningenexplosie bevatte veel wilde opmerkingen, onterechte generalisaties en andere stereotyperingen.

Weia Reinboud

Wij zijn aan zet...

zaterdag, 9 januari 2016

'In 2016 breekt de wereldrevolutie uit, Basz! Veel geluk!', liet mede-Konfrontatie-auteur Joop Finland mij onlangs weten...

Bas van der Plas

Wapens en vrede op aarde

dinsdag, 5 januari 2016

Op Eerste Kerstdag wordt het jaarrapport 'Conventional Arms Transfers to Developing Nations, 2007-2014,' gebruikt voor een artikel in de International New York Times.

Martin Broek