Dode krant

zondag, 29 november 2015

Hij gaat dood, de Finse krant waarvoor ik hier ruim tien jaar geschreven heb. Ik volg het sterfproces met ingehouden adem. De rigor mortis heeft zich achterin het blad voor het eerst gemanifesteerd en vreet zich nu naar voren.

JoopFinland

Verstilling

donderdag, 26 november 2015

Midden in het geraas van het nieuws doemt iets heel anders op, iets kleins en stils, iets ongeremd sterks en krachtigs: de liefde voor de mensen van wie we houden, en de hunkerende behoefte hen te stutten en te beschermen.

Karin Spaink

Op naar een regelarme bijstand

zondag, 22 november 2015

Op 18 november jongstleden vond een discussie plaats over de Participatiewet op een discussiemiddag georganiseerd door de Bijstandsbond Amsterdam en BWZ Zaanstreek, een belangenorganisatie van uitkeringsgerechtigden in Zaanstad.

Piet van der Lende

Afscheid van de Rooie Rat

donderdag, 19 november 2015

Natuurlijk wist ik al langer dat het niet goed ging, toch was het schrikken, toen een paar maanden geleden dit mailtje binnen kwam.

Rymke Wiersma

Over een kam scheren

dinsdag, 17 november 2015

Ik stond op het punt om een verhaaltje voor konfrontatie te gaan typen, het zou over de klimaattop in Parijs gaan en waarom het naar mijn bescheiden mening ...

KeesStad

Samen een andere richting inslaan

zondag, 15 november 2015

Een snelle eerste reactie op zaterdagochtend, beetje chaotisch, niet afgerond, maar zelf de behoefte om iets te stellen rond aanslagen in Parijs en ook een poging om 'nuchter' te blijven.

Ed Hollants

Ongehinderd door kennis en zonder kennis

zaterdag, 14 november 2015

President Abbas bezocht Nederland jongstleden 29 oktober, hij had een ontmoeting met de eerste en tweede kamer en de koning.

Jose van Leeuwen

De honkbalknuppel van Obama

dinsdag, 10 november 2015

Er bestaat zo'n prachtig woord, dat in bijna iedere taal herkenbaar is. Een woord dat schitterende  beloften inhoudt, waar verwachtingen zich gaan ontpoppen.

Bas van der Plas

De mens als wapen

zaterdag, 7 november 2015

Afgelopen zomer was Damiaan Denys een van de zomergasten. Denys is hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en verbonden aan het AMC-ziekenhuis.

Martin Broek