Gezondheid oceanen onder druk

maandag, 31 augustus 2015

Oceanen nemen ongeveer tweederde van het aardoppervlak in beslag en een groot deel van het menselijk leven is ervan afhankelijk. Volgens een recent rapport gaat het slecht met het mariene leven.

Henk van der Keur

Gesjacher en verloedering

vrijdag, 28 augustus 2015

Dat Rutte een gladjanus is, dus meer glibberig dan handig, kan hij niet meer verbergen. Zijn glimlachende leepheid werkt niet meer.

Hans Boot

Hegemoniestrijd grootmachten terug

vrijdag, 28 augustus 2015

In de 20ste eeuw leidde een hegemoniewedijver tussen Europese grootmachten tot de vorig jaar herdachte bloedige Wereldoorlog I van 1914-18 ...

Hans Feddema

Aboutaleb premier?

maandag, 17 augustus 2015

Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, was de eerste zomergast van de VPRO deze zomer. Meer dan 800.000 mensen keken op 26 juli naar 'zijn tv-avond'. Er was veel waardering voor zijn optreden.

Rob Lubbersen

Het Griekse drama

zaterdag, 15 augustus 2015

In februari van dit jaar behaalde Syriza, de Griekse coalitie van radicaal links, de overwinning in de parlementsverkiezingen met een programma dat een breuk beloofde met het Europese bezuinigingsbeleid en de dictaten van de trojka.

Willem Bos

Gedeelde belangen? - Syrie/Irak: III

vrijdag, 14 augustus 2015

In een recente column op Konfrontatie gispt een Koerdistan-expert de reflex van links om de Koerden in Syrië te bekritiseren voor het aanvaarden van Amerikaanse luchtsteun in de strijd tegen IS.

Alex de Jong

Dode Bomen

donderdag, 13 augustus 2015

Er is een Amerikaanse eigenaardigheid die snel in het oog springt als je – zoals ondergetekende – graag een krantje in een café leest. Er zijn hier bijna nergens kranten te vinden.

Merijn Oudenampsen

Laagbejaard

vrijdag, 7 augustus 2015

Wel eens van seniorendagen gehoord? Ook ik dacht aanvankelijk dat het iets was zoals Vlaggetjesdag, een oefening in folklore dus.

JoopFinland

Interventie? - Syrie/Irak: 2

donderdag, 6 augustus 2015

Het is al weer enige tijd geleden dat een Koerdisch lid van de YPG (People’s Protection Units) tweette: als internationaal links over een luchtmacht beschikte, dan hadden we hen als eerste benaderd.

Joost Jongerden