Het klimaat redden kan vandaag nog

maandag, 27 juli 2015

Iemand verbaasde zich, stelde keer op keer dezelfde vraag en kreeg daar geen antwoord op. Hier het verhaal dat al te vaak verzwegen werd, in mijn woorden.

Rymke Wiersma

Stomme acties

zondag, 26 juli 2015

Het meest deprimerende aan het Griekenland-drama, is dat niemand (buiten Griekenland dan) in staat lijkt te zijn om wat te doen. Al was het maar symbolisch.

KeesStad

Hoge prijs voor onmacht

maandag, 20 juli 2015

Nog maar even over Griekenland, want oh oh oh wat hadden de Eurogroep en een aantal landen van de EU enorme last van broekhoest bij het idee alleen al dat hun Europese project scheuren begon te vertonen.

Bas van der Plas

Armoedebestrijding en militaire uitgaven

vrijdag, 17 juli 2015

Cordaid-directeur Simone Filippini benadrukt het belang van armoedebestrijding in fragiele conflictlanden, in tijden van grote onrust in Noord-Afrika en het Midden-Oosten”, zo begon een artikel in het Financieele Dagblad van negen juli. Over het algemeen is daar niet veel tegenin te brengen.

Martin Broek

Amsterdam huilt

dinsdag, 14 juli 2015

'Amsterdam huilt waar het eens heeft gelachen' is een lied over de joodse inwoners die tijdens WO2 werden gedeporteerd. Een prachtig lied dat je doet rillen van emoties.

Jose van Leeuwen

Zo onschuldig was het feestje niet

donderdag, 2 juli 2015

Tja, een afscheidsreceptie vorige week vrijdag. Niks bijzonders, maar het bleek een symbool voor het einde van een tijdperk.

Hans Boot