Cybergruwelen

donderdag, 30 april 2015

Cyberoorlog staat op uitbreken kopte de krant vorige week. Het klonk bijna opgetogen.

Karin Spaink

Waarom vluchten jongeren in 'jihadisme' en ander geweld?

maandag, 27 april 2015

Filosoof Sebastian Valkenburg (NRC 20-4) windt zich op over een analyse van mij in Trouw, waarin ik me verbaas, dat zowel na de aanslag in Parijs (7-1-‘15) als na die in Ottawa in 2014 het aantal bekeerlingen tot de ‘activistische’ islam toenam.

Hans Feddema

De vak- en andere bewegingen

maandag, 20 april 2015

De Canadese journaliste en activiste Naomi Klein, schrijfster van onder andere de bestsellers ...

Willem Bos

Horizontale solidariteit

vrijdag, 17 april 2015

In 1891 besloot de Socialistische Internationale om voortaan op 1 mei de Dag van de Arbeid te vieren. De datum werd gekozen ter herinnering aan de Haymarket protesten op 4 mei vijf jaar eerder in Chicago.

Alex de Jong

Imploderende binnensteden

dinsdag, 14 april 2015

Afgelopen week liep ik door de Breestraat in Leiden, op zoek naar een boekhandel. Naar één van de spaarzame boekhandels die nog weten te overleven.

Hans de Bruin

Aspecten van Aspekt

zaterdag, 11 april 2015
Om uitgever te worden ging je vroeger naar school. In Amsterdam had je de Vakopleiding Boekenbranche. Ik heb er nog eens een zaterdagochtend doorgebracht op een kennismakingscollege. Mijn medestudenten waren allemaal mannen, de docenten ook. Misschien was dat de reden waarom ik van de opleiding afzag. Maar het kan ook zijn dat de sfeer een beetje teveel naar geld rook. Uitgeven kost namelijk een lieve duit.

JoopFinland

Outsourcing asielopvang

woensdag, 8 april 2015

Outsourcing is hip: alles wat niet tot je kerntaken behoort, laat je aan anderen over. Sinds Westerse samenlevingen als bedrijven worden gerund, hoeft het natuurlijk geen verbazing te wekken dat ook het asielbeleid aan deze economische inzichten wordt onderworpen.

Ronald van Haasteren

Terug van weggeweest

maandag, 6 april 2015

Eerst was ik druk aan het werk (er moet ook geld verdiend worden) en toen druk met het schrijven van een boek (het werd wel weer eens tijd).

Mark Verver