Spinoza!

dinsdag, 30 december 2014

In november schreef ik een Commentaar (nummer 262) voor ...

Rob Lubbersen

De minister betreurt het zeer

dinsdag, 23 december 2014

Op een rotonde in het centrum van Jakarta verzamelen zich zo'n 50 mensen voor een wake. Ze dragen kaarsjes, posters en een spandoek.

Alex de Jonge

Kerstcrisis? Hoezo crisis?

zondag, 21 december 2014

En zo was het dan weer een paar dagen mediabal op het Binnenhof met dank aan de drie ‘dissidenten’ van de PvdA en konden we ons verkneukelen over het rumoer: vallen ze wel of vallen ze niet.

Hans de Bruin

De nieuwe muur

woensdag, 17 december 2014

Ik vond hem wel wat hebben, de Muur van Berlijn. Het zal er mee te maken hebben dat ik zestien was toen ik hem zag. Op die leeftijd is alles nog zoals jij: onschuldig.

JoopFinland

Verdienen aan veiligheid

maandag, 15 december 2014

De brochure ziet er mooi uit, dat moet The Hague Security Delta worden nagegeven. Daarmee is het ook wel gedaan met de complimenten.

Ronald van Haastereb

Heerlijk helder Heineken

dinsdag, 9 december 2014

Mevrouw Charlene de Carvalho is een zestigjarige in Londen wonende bankiersvrouw met vijf kinderen. Ze studeerde rechten in Leiden, Frans in Genève en fotografie in New York. Het op kleur sorteren van legoblokjes was naar haar eigen zeggen jarenlang een obsessieve bezigheid van haar.

Willem Bos

Morele keuzes

zondag, 7 december 2014

Levende wezens zorgen goed voor zichzelf, zouden ze die impuls niet aangeboren hebben, dan stierf hun soort snel uit.

Weia Reinboud

2015 wordt het jaar!

donderdag, 4 december 2014

België heeft de afgelopen tijd een ongekende opleving van protest vertoond tegen de bezuinigingen en het crisisbeleid dat de net aangetreden regering op de bevolking los wil laten.

KeesStad

Valse sentimenten

maandag, 1 december 2014

De bevolking van Oekraïne wordt geconfronteerd met de imperialistische belangen van twee tegenpolen: het blok van de VS en de EU tegenover de Russische Federatie. Hun onderlinge rivaliteit en de onwil om tot een oplossing te komen heeft ook voor de nodige verdeeldheid gezorgd in Oekraïne zelf.

Bas van der Plas