Het lijkt wel wapenbeursseizoen

vrijdag, 28 november 2014

Afgelopen week gingen vredesactvisten en solidariteitsactivisten met Palestina in Rotterdam protesteren tegen het jaarlijkse symposium van de Nederlandse Inschakeling Defensie en Veiligheid (NIVD).

Martin Broek

Berlijnse muur versus andere muren

dinsdag, 25 november 2014

In heel de wereld was er aandacht voor de sloop van de Berlijnse muur en de eenwording van Duitsland. Kaarsen werden opgestoken voor een ieder die naar vrijheid zocht en in die zoektocht is gedood.

Jose van Leeuwen

Media vertekenen Piet-protest

maandag, 24 november 2014

Van tijd tot tijd blijkt de Nederlandse journalistiek in staat tot een soort collectieve verstandsverbijstering. De opgeklopte verslaggeving over de Sinterklaasintocht in Gouda van afgelopen zaterdag is een goed voorbeeld.

Merijn Oudenampsen

De humanitaire impact van kernwapens

woensdag, 19 november 2014

Op 8 en 9 december a.s. vindt in Wenen een conferentie plaats over de gevolgen van het gebruik van kernwapens. Deskundigen schatten dat er ongeveer 16.300 kernwapens zijn op circa 98 plaatsen in 14 landen. De bijeenkomst in Wenen zal de gevolgen bespreken in het geval ze per ongeluk of bewust worden gebruikt.

Henk van der Keur

Terug in jullie hok! Wij willen nu het woord!

zondag, 16 november 2014

Ik laat die 90 arrestaties in het Gouda van Stroopwafel Piet, het schandaal van de verzonnen Shariadriehoek en andere potentiële ´smaakmakers´ uit het nieuws maar even voor wat het is.

Taco van Dommels

Islamistische nouveau riche in Turkije en nieuwe Latijnse matigheid

zaterdag, 15 november 2014

Het nieuwe presidentieel paleis in Turkije. Dertig keer groter dan het Witte Huis; Versailles kan er vier keer in. Met in totaal 300.000 vierkante meter vestigt het 'AK Saray' (Witte Paleis) een record als het grootste paleis ter wereld.

Peter Edel

Voorlopig geen socialisme op de Balkan

maandag, 3 november 2014

Onlangs was ik in drie Balkanlanden. Om precies te zijn in Albanië, Macedonië en Bulgarije. Daar heb ik wel honderd moskeeën, kerken en kloosters gezien. En zeker duizend standbeelden.

Rob Lubbersen