Kinderpostzegels versus oorlog tegen de Palestijnse bevolking

maandag, 29 september 2014

Groot nieuws, Urk heeft opgeroepen om dit jaar geen kinderpostzegels te kopen. De opbrengst van deze verkoop zou gaan naar de terroristische organisatie Hamas. Nou dat moet je toch als goed christen voor Israel niet willen hebben.

Jose van Leeuwen

Westerse militaire interventie zal fanatisme IS voeden

zondag, 28 september 2014

President Obama was tegenstander van de overigens mislukte militaire interventie in Irak van Bush en Blair in 2003. Maar nu slaat hij inzake de IS, die het kalifaat als symbool gebruikt, helaas een zelfde weg in. Mogelijk onder druk van krachten rond het Pentagon.

Hans Feddema

De politiek als schijnvertoning

vrijdag, 19 september 2014

Ergernissen zijn geen leermeester. Ooit kreeg ik het moederlijke advies: niet oppotten, niet wegslikken, maar uitspugen. Bij deze dan.

Hans Boot

Klantenservice OV-chipkaart

zaterdag, 13 september 2014

Vanwege een kapotte auto zit ik in een bus. Die bus op zijn beurt zit zo vol als een ei. De lijn is populair bij studenten, en van studenten zijn er veel.

Mark Verver

Gaat de FNV de zorg redden?

donderdag, 11 september 2014

Als het aan de regering ligt wordt het zorgstelsel in Nederland voor een groot deel afgebroken. Door meer dan drie miljard te bezuinigen vallen er tienduizenden ontslagen in de zorg en wordt het aantal plaatsen in tehuizen tot een kwart teruggebracht (van 800.000 naar 200.000) terwijl het aantal zorgbehoevenden alleen maar toe zal nemen.

Willem Bos

'Ouwerwets' wapengekletter

maandag, 8 september 2014

De woorden waarin westerse politici de toestand in de wereld duiden worden steeds radicaler. Sommige politici slaan ronduit oorlogszuchtige taal uit. Zeker als het gaat om de situatie in de Oekrai;ne en het optreden van en tegen Rusland.

Rob Lubbersen

Frans Timmermans en de democratie

zaterdag, 6 september 2014

Frans Timmermans wordt Europees commissaris. En niet zo maar commissaris, maar super-commissaris, zo wordt ons uit Den Haag gemeld. Wat hij precies gaat doen is nog onduidelijk, maar hij wordt de rechterhand van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker.

Willem Bos

Wachten op God

dinsdag, 2 september 2014

Ook Wikipedia, de encyclopedie van de digitale mens, weet niet of je Godot, in het toneelstuk Wachten op Godot, kunt lezen als God. Immers, de schrijver van het stuk, Samuel Beckett, was weliswaar een Engelsman, maar hij schreef Wachten op Godot eerst in het Frans.

JoopFinland