Voetbal is proxy-oorlog

zaterdag, 28 juni 2014

Het zou natuurlijk mooi zijn als het Mexicaanse WK-voetbalteam (zeg nooit: Mexico) zondag korte metten maakt met het oranje team. Dan zijn we in een keer weer af van de hysterische taferelen in de stad en de verpletterende saaie mediagelijkschakeling en ziet de supermarkt er niet langer uit alsof je een congres van de NSDAP betreedt.

KeesStad

Breuken in de geopolitieke verhoudingen

maandag, 23 juni 2014

Terwijl Washington dreigt met nieuwe sancties tegen Rusland en slippendragers van het hedendaagse westers imperialisme als Bernard Hammelburg, Arnout Brouwers, Roel van Duijn ...

Bas van der Plas

Gouden Driehoek van de Defensie Industrie Strategie

vrijdag, 20 juni 2014

Begin juni publiceerde de Associated Press een artikel over de grotere landen die goed zijn voor het leeuwendeel van de Europese defensieuitgaven. Nederland was er daar een van...

Martin Broek

ChristenUnie encanailleert zich met asociale Drentse fruitteler

maandag, 16 juni 2014

De Drentse fruit- en aspergeteler Henk Sturing, die een fortuin verdient aan de verplichte tewerkstelling van gemeentelijke bijstandsontvangers, is lid van de ChristenUnie Midden-Drenthe, en naar verluid ook ouderling.

Louis van Overbeek

Wegwezen! Dat strand is nou mooi van ons

vrijdag, 13 juni 2014

Kunnen ze onze koning en zijn vrouw eens niet met rust laten? Eerst dat gedoe over een villa in Mozambique en nu weer over een villa-met-priveehaven in Griekenland.

Taco van Dommels

"Mea maxima culpa"

donderdag, 12 juni 2014

Door mijn schuld, door mijn grote schuld.

Jose van Leeuwen

Vaten met radioactief afval: tikkende tijdbommen

maandag, 9 juni 2014

Het Rijk wil gevaarlijk afval dat is ontstaan bij het opwekken van kernenergie opslaan in zoutformaties in het Noorden van het land. Maar op de drie plekken in de wereld waar dit al is gebeurd zijn grote problemen ontstaan, die de belastingbetaler vele miljarden kosten. Nederland moet kiezen voor minder onveilige opties.

Henk van der Keur

De SP is op zichzelf en gedoogt

vrijdag, 6 juni 2014

Weer SP gestemd, zowel in juni voor het Europees Parlement als in maart voor de gemeenteraad. Helaas zonder overtuiging, wel uit democratisch plichtsbesef en gebrek aan beter.

Hans Boot