Vissen zonder aas

zaterdag, 31 mei 2014

Ik ben een jaar of twaalf en zit aan een plas met zoetwaterplanten eromheen, geen idee hoe ze allemaal heten maar het zijn er wel heel veel. Ze ruiken kruidig en zoet, ze ruiken zoals groen vaak doet wanneer de zon schijnt. Er zwermen gonzend vliegende insecten op af, zwart-blauwe libellen cirkelen boven het water, en daaronder verstoppen zich de vissen.

Mark Verver

Wrichten

maandag, 26 mei 2014

Ik naai hier nog even op de stukken van Van Haasteren en Kaviaar. Wat zegt U? Het is niet naaien maar borduren, om precies te zijn voortborduren?

JoopFinland

Ontwrichtend

donderdag, 22 mei 2014

Volgens onze minister van Buitenlandse Zaken, Frans Timmermans, leidt de instroom van vluchtelingen uit Eritrea tot maatschappelijke ontwrichting.

Ronald van Haasteren

Vuur en vlammen voor de deportatiemachine!

donderdag, 22 mei 2014

Terwijl veel vluchtelingen zich internationaal voorbereidden op de March 2 Freedom, zat in Delfzijl een Turkse man eenzaam in een zelf geimproviseerde tent op een grasveldje voor het AZC aldaar.

Joke Kaviaar

Links en Piketty

dinsdag, 20 mei 2014

Sinds de verschijning van de Engelse vertaling van zijn Kapitalisme in de 21e eeuw, is de Franse econoom Thomas Piketty hot, very hot.

Willem Bos

Grenzen

woensdag, 14 mei 2014

Bij het gedoe in Ukraine/Oekraine is het niet moeilijk om het oneens te zijn met beide kampen, want aan beide kanten lijken heel griezelige groepen/groepjes deel uit te maken van dat kamp.

Weia Reinboud

Kiezen op elkaar

maandag, 12 mei 2014

Zijn er weer verkiezingen, en heb ik eindelijk geen last van mijn chronische dilemma en ben ik dus vast van plan om eens een keer lekker ouderwets te gaan stemmen, blijkt dat ik die dag helemaal niet kan, want op vakantie!

KeesStad