Rusland bashen werkt averechts

dinsdag, 29 april 2014

De Koude Oorlog meegemaakt hebbend, merk ik nu dat de relatie met Rusland, met wie we als EU grote materiele en immateriele belangen delen, opnieuw gedefinieerd wordt door wantrouwen en vijandigheid.

Hans Feddema

Lasciate ogni speranza

zondag, 27 april 2014

De Groningse hoogleraar sociaal verzekeringsrecht Gijsbert Vonk is een moedig man.

Louis van Overbeek

Dwangarbeid en opsluiting: het is voor ons eigen bestwil

vrijdag, 25 april 2014

Dat arbeidsethos goed voor ons is, wisten we natuurlijk al lang. Het wordt verkocht tegen tal van nare kwalen zoals ledigheid, apathie, luiheid, zinloosheid en volop geslikt als medicijn tegen het nadenken. Werken is goed voor de mens.

Joke Kaviaar

Oekraine, gezien door de Amerikaanse bril

woensdag, 23 april 2014

Bij wijze van uitzondering heb ik dit keer een artikel vertaald. Het stuk is van de politiek analist Robert Parry (16 april, 2014).

Henk van der Keur

Geen tijd voor nuances

zondag, 20 april 2014

Afgelopen week een oude kameraad opgezocht. Hij woont niet om de hoek, maar het mailcontact doet wonderen. Niet met hem, hij denkt het laatste stadium van kanker te benaderen. Alleen in een rolstoel heeft hij geen pijn, lopend haalt hij een meter of twee.

Hans Boot

Acht redenen waarom de rechter niet voldoet

dinsdag, 15 april 2014

De aangifte tegen Wilders was voor velen een belangrijk keerpunt. Eindelijk een manier om paal en perk te stellen aan Wilders en het xenofobe klimaat in Nederland. Eindelijk een manier om iets terug te zeggen.

Merijn Oudenampsen

Onvrijwillig zelfstandig

donderdag, 10 april 2014

De Volkskrant schuwde deze week niet om in ronkende taal een redactioneel commentaar te schrijven...

Hans de Bruin

16 euro per dag voor gedragsexperiment van Teeven? Dat nooit!

donderdag, 3 april 2014

Op 20 januari 2014 reageerde ik met het artikel Geen man, geen vrouw, geen cent voor de cel op het voorstel van Teeven om gevangenen 16 euro per dag celhuur te laten betalen. De term celhuur is overigens van mij, niet van Teeven.

Joke Kaviaar

Pensioendwang

woensdag, 2 april 2014

Ik las onlangs hoe ook in Nederland gedacht wordt aan het verplicht stellen van een oudedagsverzekering voor het nieuwe soort kleine ondernemer dat daar is ontstaan: de zzp-er, de zelfstandige zonder personeel. Nooit doen dus.

JoopFinland