Links en Europa

zondag, 30 maart 2014

In het NRC van dit weekend zowaar een artikel van de hand van de politicologe Chantal Mouffe, voor de oud-lezers van de papieren Konfrontatie een oude bekende.

Ronald van Haasteren

Het theater van de haat kent meer dan 1 speler

dinsdag, 25 maart 2014

Zolang we een Wilders hebben die de rol van de vooroorlogse Hitler speelt, kunnen we gerust zijn: racisme en fascisme worden door een ieder afgekeurd, het is slechts een enkeling die zich eraan schuldig maakt. Die wijzen we aan, dat is de grote slechterik waarvan iedereen zich nu distantieert. En daarmee is al het gevaar geweken.

Joke Kaviaar

Slaven noch meesters

dinsdag, 18 maart 2014

Doet het er toe of de ene onderdrukker erger is dan de andere, de ene dictator vreselijker dan de andere? Ja, voor de meeste mensen wel.

Rymke Wiersma

Opkomen voor ontevredenheid

zaterdag, 15 maart 2014

Verkiezingstijd. Alsof er al niet genoeg was om depressief van te raken, krijg je ook dat vierjaarlijkse geslijm weer van die politici die hun baantjes willen krijgen/redden.

KeesStad

De schoenen van Trotzki

maandag, 10 maart 2014

Om over na te denken: Welk belang hebben de media om de vraag te ontwijken dat de nieuwe regering in Oekraine het resultaat is van een semi-fascistische staatsgreep, vroeg ik een dag of 10 geleden op Gezichtsboek.

Bas van der Plas

Oefeningen en wapenhandel

zondag, 9 maart 2014

De afgelopen drie weken vond de internationale oefening/operatie voor Special Forces in Afrika, plaats. Duizend militairen uit achttien landen werkten daarbij samen.

Martin Broek

Zoveel woede

donderdag, 6 maart 2014

Laatste week weer genoeg redenen geweest om woedend te zijn. Woedend om Van Baalen en Verhofstadt die in Kiev de demonstraten toespraken en hen een applaus gaven voor hun strijd voor Westerse democratie.

Jose van Leeuwen

Oorlogsplanning

maandag, 3 maart 2014

Wel, is dit dan de oorlog; vraagt mijn vrouw wanneer op de tv de zoveelste extra nieuwsuitzending wordt uitgezonden.

JoopFinland

Nederland: werken of dood

maandag, 3 maart 2014

In het recente bericht dat een 63 jarige man die weldra met pensioen mag om die reden euthanasie vraagt en krijgt, komen twee verschijnselen samen die kenmerkend zijn voor het huidige Nederland.

Louis van Overbeek

Reisbureau Teeven: adequaat tot het bittere einde

zondag, 2 maart 2014

Liever vinden vluchtelingen in hun strijd om vrijheid de dood, in Neederland of aan de grens met Melilla of Ceuta, dan dat zij de dood vinden in een land dat ooit thuis was, maar waar nu levensgevaar dreigt.

Joke Kaviaar