Janoekovitsj verdreven. Hoe nu verder in Oekraine?

maandag, 24 februari 2014

Het verdwijnen van de Oekrainse president Viktor Janoekovitsj als gevolg van de maandenlange strijd die voornamelijk op het Maidanplein in Kiev gevoerd werd door de pro-Europa beweging, betekent een belangrijke strategische vooruitgang voor de imperialisten van de EU, onder leiding van Duitsland.

Bas van der Plas

Basisinkomen - onwerkelijk en inspirerend

zaterdag, 22 februari 2014

Zo'n dertig jaar geleden vond onder de leuze Basisinkomen als maatschappelijke vernieuwing een debat plaats dat, zij het in andere tijden, zich in 2013/2014 lijkt te herhalen.

Hans Boot

De rehabili­tatie van extreem-rechts

vrijdag, 21 februari 2014

Het is een mening die het goed doet op allerhande rechtse webfora. Het idee dat Hans Janmaat, de leider van de Centrumpartij en de Centrumdemocraten, een miskend profeet was die het failliet van de multiculturele samenleving voorzag. Een stem uit onverwachte hoek heeft deze stelling nu inzet gemaakt van het publieke debat.

Merijn Oudenampsen

Koeiensnufjes

donderdag, 13 februari 2014

Vandeweek heeft een of andere Brusselse commissie een plannetje goedgekeurd om alle heilige koeien binnen het Vierde Rijk te voorzien van een e-call.

Lucas Treffers

De rijken rijker: we willen een basisinkomen!

zondag, 9 februari 2014

Vorige maand publiceerde Oxfam, naar aanleiding van het World Economic Forum in Davos, het rapport Working for the few. Een van de conclusies, of beter constateringen in het rapport was dat de 85 rijkste mensen inmiddels bij elkaar evenveel vermogen bezitten als de 3,5 miljard armsten ter wereld.

Hans de Bruin

De nieuwe Nokia

dinsdag, 4 februari 2014

Neenee, vreest niet; dit is geen reklamespotje. Ik ga het niet hebben over een nieuwe ipod of apod. Ik ben daarvoor verre van de aangewezen persoon want ik ben niet meegegaan in de mobile intelligence-hype.

JoopFinland

Verandertaal uitlokken

zaterdag, 1 februari 2014

Vrij Nederland dook afgelopen week in de huiveringwekkende wereld van de sociale diensten. Om de medewerkers van de sociale diensten de fijne kneepjes van de participatiesamenleving bij te brengen, trekken goedbetaalde consultants u kent het type wel, strak in het pak, frisse en hippe uitstraling, positief en gelikt door het land.

Ronald van Haasteren