Werkloosheid als bron van winst

dinsdag, 24 december 2013

Het moet niet gekker worden, dacht ik in een vlaag van argeloosheid. Arbeid biedt winst, maar werkloosheid? Wat blijkt?

Hans Boot

Cultuuromslag

zaterdag, 21 december 2013

We leven in een boeiende tijd, een soort overgangstijd met afbouw van het oude en tegelijk opbouw van het nieuwe.

Hans Feddema

Zonder televisie

dinsdag, 17 december 2013

Er ging een lange geschiedenis aan vooraf. Veel avonden van zinloos zappen, rotzooi kijken, en dan veel te laat in bed liggen terwijl de hele tijd reclametunes en -slogans door je kop stuiteren.

Mark Verver

“Vrije jongens en meisjes"

donderdag, 12 december 2013

Twee op zich totaal verschillende berichten in mijn papieren kranten vorige week lieten weer zien waar we economisch heen aan het gaan zijn.

Hans de Bruin

Mensen beschermen? Alleen als ze een uniform dragen!

dinsdag, 10 december 2013

Waarom verbaast het me niet? De smeris die op 24 november 2012 in Den Haag op het station Hollands Spoor Rishi Chandrikasing in de nek schoot terwijl deze wegrende, staat weliswaar voor de rechter, maar het OM eist ontslag van rechtsvervolging.

Joke Kaviaar

Zum Kotzen

zondag, 8 december 2013

En weer is heel Nederland goed na de oorlog. Een misselijkmakende parade van politici en bestuurders stond zich de afgelopen dagen voor de camera's te verdringen om hun grote bewondering voor Nelson Mandela te ventileren, superlatieven te kort komend en daarmee vooral zichzelf op de borst kloppend en tegelijkertijd de geschiedenis retoucherend.

Ronald van Haasteren

Wat is ecosocialisme?

zondag, 8 december 2013

Ecosocialisme is een internationale politieke stroming die strijdt tegen de ecologische rampen die zich op dit moment op onze planeet voltrekken en die ons in de toekomst bedreigen.

Willem Bos

Tomaten naar Lou Reed

vrijdag, 6 december 2013

Onmiddelijk na zijn dood was ik waarschijnlijk de enige in Finland die over Lou Reed geschreven heeft, maar onlangs wijdde de nationale televisie een hele thema-avond aan hem.

JoopFinland

Hoor wie klopt daar, Teeven

woensdag, 4 december 2013

Het is weer december en alvorens over een paar weken met reces te gaan, voor wintersport vakantie, warme feestdagen vol van dure cadeau's, gluehwein, copieuze maaltijden, champagne, het afschieten van vele duizende euro's aan vuurwerk en meer van al dat soort verkwisting, wordt nog even korte metten gemaakt met de ongewensten.

Joke Kaviaar