Dwangarbeid ter discussie

woensdag, 30 oktober 2013

De Groningse hoogleraar sociaal verzekeringsrecht Gijsbert Vonk wees in zijn lezing Law and the rise of the repressive welfare state, gehouden voor de conferentie 2013 van het European Institute of Social Security in Luxemburg, op het verschijnsel dat Europese verzorgingsstaten - Vonk bespreekt de situatie in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië - zich in rap tempo ontwikkelen tot strafstaten.

Louis van Overbeek

Het is tijd om op te staan!

woensdag, 23 oktober 2013

Lampadusa, Calais, Brussel, hoever is dat allemaal vanaf hier? Afghanistan, hoever is dat vanaf hier? Kilometers ver! Maar zodra je online gaat, stroomt de ellende bij je binnen.

Joke Kaviaar

Zelfgeleid onvermogen

maandag, 21 oktober 2013

De Gaulle, mei 1968: Participation! Met brede armgebaren en lettergreep na lettergreep richtte hij zich via het scherm tot de stakende arbeid(st)ers en rebellerende studenten.

Hans Boot

GroenLinks van buiten, blauw van binnen

zondag, 20 oktober 2013

Ik was een tijd geleden bij Andree van Es op bezoek. Een voormalig links icoon, fractievoorzitter van de PSP in de jaren tachtig. Zo iemand waar mijn ouders glazige ogen van krijgen.

Merijn Oudenampsen

Poep op de rails

woensdag, 16 oktober 2013

Eventjes een wat luchtiger stukje in deze dagen van politiek gezwatel en droeve drenkelingen aan de flanken van ons zogenaamd Verenigd Europa.

Gertjan van Beijnum

Schoolreunie

maandag, 14 oktober 2013

Mijn middelbare school van ooit had een reünie gepland. Ik ging er niet heen en kon geen enkele reden bedenken om wel te gaan.

Mark Verver

Op de redaktie

vrijdag, 4 oktober 2013

"Russische olie boycotten? Dat kan niet hoor, want wij zijn volledig van die olie afhankelijk!"
Ze kijken me verschrikt aan, mijn Finse broeders en zusters in de strijd.

JoopFinland