Stop teloorgang journalistiek in de provincie

woensdag, 28 augustus 2013

In zijn stuk Waalstad geeft zijn aanzicht prijs in NRC-Handelsblad van zaterdag 10 augustus jl. berichtte de Nijmeegse publicist en voormalig universitair hoofddocent Oude Geschiedenis Anton van Hooff over de megalomane plannen van Nijmegen voor een wolkenkrabber dat het historische stadsgezicht van deze oudste stad van Nederland zal bederven.

Louis van Overbeek

Delen van de macht

dinsdag, 27 augustus 2013

Verdeling van kennis, goederen en macht was vooral in jaren 70 het vredesideaal. Deel je de macht niet of ondermijn je zoals onlangs in Egypte een prille democratie, dan steun je in wezen de krachten van geweld.

Hans Feddema

Partnerschap India-Japan maakt non-proliferatieverdrag tot een farce

vrijdag, 23 augustus 2013

Nu de Liberaal Democratische Partij (LDP) van de Japanse premier Shinzo Abe een ruime meerderheid heeft veroverd in beide huizen van het parlement, komt de afronding van een strategisch partnerschap tussen Japan en India snel naderbij.

Henk van der Keur

Precaire zelfstandigheid

dinsdag, 20 augustus 2013

Lezenswaardig en informatief bespreekt Hans de Bruin in zijn column van 5 augustus jongstleden de terugkeer van eerder in Aziatische landen uitbesteed productiewerk naar onder andere Nederlandse bedrijven.

Hans Boot

Reshoring en McJobs

maandag, 5 augustus 2013

Eind vorig jaar haalde een opmerkelijk bericht het nieuws: Apple gaat een deel van de productie van zijn Mac-computers terughalen naar de Verenigde Staten.

Hans de Bruin

Naar het einde van de nacht

vrijdag, 2 augustus 2013

De stad is Antwerpen. Daar het monumentale station, daar de kathedraal, daar een andere kathedraal. Het is koud. Mijn zoon Wili zit in de wandelwagen en draagt gele handschoentjes met een blauw motief.

JoopFinland

Faces of deportation: face the consequences!

vrijdag, 2 augustus 2013

Imagine.. You went through a lot of trouble getting here. Here.. in
Europe. Imagine.. you had to buy a false passport and then you had to
throw it away. Imagine, you lost not only your home, your family and
friends, and all the documents to prove that you were being prosecuted, tortured, threatened, beaten up, bombed, almost killed.

Joke Kaviaar