De gewantrouwde burger

woensdag, 24 juli 2013

De Poolse socioloog Zygmunt Bauman schreef ergens eind jaren tachtig dat autoriteiten ten alle tijden een diep wantrouwen tegenover burgers koesteren. Immer bevreesd dat die burgers wel eens de verkeerde keuzes zouden kunnen maken.

Ronald van Haasteren

De Moneybelt

maandag, 22 juli 2013

Ik ken de kerk van binnen, de linkse kerk ook en ik heb een jaar lang een kijkje mogen nemen in de keuken bij een van de instituten, waar de allesoverheersende religie zijn predikers en discipelen opleidt.

Harry Zevenbergen

De relatie met de machthebbers in de huidige tijd

zondag, 14 juli 2013

Loic Wacquant noemt in zijn boek Paria's van de stad kort dat het negativisme, dat spreekt uit de opvattingen van veel mensen hun relatie met de machthebbers structureert. Veel mensen hebben kritiek op van alles en nog wat.

Piet van der Lende

Roze Koninginnedag

zaterdag, 13 juli 2013

In een van de drukste straten van Utrecht ligt sinds een aantal weken een regenboogzebra. Honderden mensen per dag lopen er overheen. Weet iedereen waar die regenboog voor staat, of denken sommigen dat het zomaar om de mooie kleuren te doen is?

Rymke Wiersma

Nieuw! De vluchteling als schietschijf!

vrijdag, 12 juli 2013

Altijd al geweten dat die bewakers van de 'Dienst Vervoer en
Ondersteuning (DV&O) van justitie wapens dragen, maar dat ze die ook gebruiken... dat hoor je nooit.

Joke Kaviaar

Nog geen stukje

woensdag, 10 juli 2013

Ik sluit me aan bij mijn collega stukjesschrijver onder me. Ook ik heb geen zin om weer een stukje te schrijven, al komt dat in mijn geval niet omdat ik, zoals de collega, woest ben.

KeesStad

Dit is geen stukje voor Konfrontatie

vrijdag, 5 juli 2013

Ja, ik word geacht weer een stukje voor Konfrontatie te schrijven, maar ik wil helemaal geen stukje voor Konfrontatie schrijven omdat ik in feite pis- en pisnijdig ben en bang ben dat ik mijn toetsenbord kapot zal beuken.

Bas van der Plas

Zo werkt het dus

maandag, 1 juli 2013

Een artikel in de Volkskrant van dit weekend over de zakelijke belangen van de man van minister Schultz van Haegen zorgt voor de nodige ophef.

Willem Bos