De nieuwe ketenen van Fred Teeven

maandag, 24 juni 2013

Minder mensen in vreemdelingenbewaring, kondigt Teeven aan. Het klinkt alsof er een kentering in het beleid heeft plaatsgevonden.

Joke Kaviaar

Een kluitje, twee staatssecretarissen

zaterdag, 22 juni 2013

De werkelijkheid is lang en grondig verdrongen, maar zij heeft inmiddels toch zelfs de burelen bereikt van Wegener's Couranten Bedrijf, de vader veler sufferdjes in dit land ...

Louis van Overbeek

Eigen sores tegenover gemeenschappelijke zorg

zondag, 16 juni 2013

In spijkerbroek en colbert stond de voorzitter van de FNV, Heerts, in het Amsterdamse Oosterpark met een boze demonstrant te praten die hem, zo leek het wel, de eerste zin van het tweede couplet van de Internationale in herinnering bracht...:

Hans Boot

Bommen op of wapens naar Syrie?

dinsdag, 11 juni 2013

De oorlog in Syrië brengt verwarring in het Westen. Dat MientJan Faber in 2003 de volkenrechterlijk onrechtmatige en op leugens gestoelde Amerikaans-Britse invasie in Irak steunde, schreven mensen soms nog toe aan de niet altijd goed in te schatten persoonlijkheid van Faber.

Hans Feddema

Grote oren

maandag, 10 juni 2013

Dus de Amerikaanse autoriteiten luisteren grootschalig het communicatieverkeer van hun burgers af. Goh. Het is toch wat. Ik had geen idee. U wel?

Ronald van Haasteren

Actie in Den Haag tegen dwangarbeid voor uitkeringsgerechtigden

woensdag, 5 juni 2013

Op 5 juni zijn we als actiecomite dwangarbeid nee met de bus naar Den Haag getrokken om te demonstreren op het plein voor het Tweede Kamergebouw tegen de dwangarbeid die momenteel aan uitkeringsgerechtigden, in het bijzonder bijstandsgerechtigden wordt opgelegd.

Piet van der Lende

Vieze plaatjes

dinsdag, 4 juni 2013

In reclames en verpakkingen voor vlees en zuivel zien we uitgestrekte weides, huppelende lammetjes, grazende koeien, modderige varkens en vrolijke boeren.

Karin Spaink