Sorry voor uw arrestatie

vrijdag, 31 mei 2013

En weer maakt de politie excuses nadat een eenzame demonstrant met een bordje Weg met de Monarchie werd opgepakt en verwijderd.

Ronald van Haasteren

Heurenleupen: nee tegen het Zweedse model

dinsdag, 28 mei 2013

Hoe zou het Ljoeba verder vergaan zijn? Heeft ze op dat feestje van haar collega waarnaar ze op weg was, schaterlachend verteld over haar en mij?

JoopFinland

Burgers mogen helpen bij jacht op vluchtelingen

zaterdag, 25 mei 2013

Bij de klopjacht op zogenaamde illegalen wordt de laatste tijd zonder schroom via Burgernet de assistentie ingeroepen van burgers. De collaborateurs van gisteren zijn de helden van vandaag.

Joke Kaviaar

Het gevaar ligt op de loer

zaterdag, 18 mei 2013

Nog nooit in de geschiedenis was het leven veiliger, maar toch zijn we banger dan ooit en misschien is dat ook wel normaal.

Harry Zevenbergen

De grensgevangenis als modern concentratiekamp

zondag, 12 mei 2013

Als Teeven de dorststakende wanhopige vluchteling Nessar in de grensgevangenis van Rotterdam laat creperen, heeft hij nog niks geleerd van de dood van Dolmatov.

Joke Kaviaar

De huichelaars van de Partij van de Arbeid

vrijdag, 10 mei 2013

Hoewel ik in mijn leven al het een en ander heb meegemaakt op het gebied van politieke huichelarij, slaag ik er nog steeds in af en toe verbijsterd te zijn.

Piet van der Lende

Van ons

dinsdag, 7 mei 2013

Laatst werd in de krant een jihadist geciteerd, ik weet niet meer of het een Nederlandse, Belgische of Duitse of qua afkomst nog een andere was, en die zei 'Spanje is eigenlijk van ons. Dus dat moet weer onder jihadistisch gezag gebracht worden''.

Weia Reinboud

Elke dag 1 mei...

woensdag, 1 mei 2013

Op deze dag, waarop ik door Konfrontatie ben uitverkoren om een bijdrage te leveren aan de digitale editie, ontkom ik er natuurlijk niet aan om iets te schrijven over 1 mei, de Internationale Dag van de Arbeid.

Bas van der Plas