Bernard Bommenwerper

zondag, 28 april 2013

De B is van Bernard, jacht(vliegtuig) en smeergeld. Afgelopen week gaf Maarten van Rossem drie vermakelijke minicolleges bij Pauw en Witteman over de mannelijk voorgangers uit de 19e eeuw van Willem Alexander. Zijn opa bleef vanwege die laatste beperking buiten schot.

Martin Broek

Gezondheidszorg te duur, ik weet wel waardoor

woensdag, 24 april 2013

Mijn oude moeder woont in een zorgcentrum, heeft daar een eigen flat, een prachtige flat die van alle gemakken voorzien is. Tot een half jaar geleden kon mijn moeder zich nog redelijk redden, zij kreeg wel huishoudelijke hulp en hulp bij de lichamelijk verzorging. Dit verhaal gaat niet over de individuele verzorgenden , zij zijn geweldig maar het gaat om het systeem.

Jose van Leeuwen

Amateurdetectives

vrijdag, 19 april 2013

Ik zal het maar eerlijk bekennen: ik kon het niet laten. Meespeuren op Internet met alle andere amateurdetectives naar de mogelijke daders van de aanslagen in Boston.

Ronald van Haasteren

Raad Vorden kiest zijde neonazistisch Stormfront

dinsdag, 16 april 2013

In deze tijd van mede onder invloed van de crisis toch al overal in Europa herlevend rechts-extremisme en weer virulenter wordend anti-semitisme, meent het Achterhoekse dorp Vorden (gemeente Bronckhorst) op 4 mei de daar begraven nazi-soldaten te moeten herdenken.

Louis van Overbeek

De invloed van de commercie op wetenschappelijk onderzoek

zondag, 14 april 2013

Sinds de jaren tachtig neemt de financiering van wetenschappelijk onderzoek door de overheid gestaag af. In plaats daarvan wordt wetenschappelijk onderzoek in toenemende mate gefinancierd door het bedrijfsleven. Universiteiten en hogescholen sluiten deals met bedrijven, maar komen ook zelf steeds meer in de greep van het marktdenken.

Henk van der Keur

Democratie en Partij

woensdag, 10 april 2013

De Socialistische Partij ken ik niet van binnen. Af en toe sluipt er wat naar buiten dat de indruk geeft van strak gesloten rijen...

Hans Boot

Veerkracht om crises onder ogen te zien

zondag, 7 april 2013

Mijn relatie met mijn natuurlijke omgeving is een weerspiegeling van de relatie die ik met mijn innerlijke Zelf heb. Als ik me erger aan iets bij een ander, dan vraag ik me meteen af, welke verdrongen schaduw de ander bij mij triggert?

Hans Feddema

Zomertijd

woensdag, 3 april 2013

De klok een uur vooruit in maart, en in oktober weer terug. Surrealistische kunst van de bovenste plank. De ene dag is het acht uur, en precies 24 uur later is het? Negen uur! Dat kan natuurlijk nooit kloppen, en toch is het waar.

Mark Verver