De alles vernietigende oorlog in Irak

zaterdag, 30 maart 2013

10 jaar geleden is de oorlog tegen Irak begonnen. 10 jaar geleden vertelde Tony Blair dat Irak binnen een uur gif aanvallen zou kunnen uitvoeren die Londen zouden kunnen treffen. 10 jaar geleden steunden wij de inval in Irak om dezelfde redenen,

Jose van Leeuwen

De SP en de democratiserng van de economie

woensdag, 27 maart 2013

In december jongstleden bracht het wetenschappelijk bureau van de SP een speciaal dubbeldik nummer van haar maandblad Spanning uit over democratisering van de economie.

Leo de Kleijn en anderen

Pestprotokol

zondag, 24 maart 2013

Maandag aanstaande opent de overheid het offensief tegen pesterij. Op onder meer de scholen wordt een zogenaamd pestprotokol van kracht.

JoopFinland

Met tranen doof je het vuur niet, Samsom

woensdag, 20 maart 2013

Je zou haast medelijden gaan hebben met de geemotioneerde Diederik Samsom op het Plein in Den Haag tijdens de demonstratie van vluchtelingen afgelopen woensdag.

Joke Kaviaar

Je poezie of je leven

zondag, 17 maart 2013

Het voordeel van arm zijn is dat, laat ik in dit geval voor mezelf praten, mij overvallen een weinig lucratieve bezigheid is.

Harry Zevenbergen

Zo sloop je dus solidariteit

donderdag, 14 maart 2013

En daar was de Raad voor de Volksgezondheid weer. Het zoveelste rapport in korte tijd waarin niet alleen wordt geponeerd dat het met de ziektekosten gierend uit de bocht loopt, maar dat dit vooral de schuld is van de rokende, drinkende, chipsvretende couch potatoes die weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen en daardoor de hoogopgeleide, sportende en gezond levende middenklassers onnodig op de kosten jagen.

Ronald van Haasteren

Ahmed en de moord door papier

donderdag, 7 maart 2013

Papier is oppermachtig. Het zwijgt en zegt alles tegelijk. Het spreekt boekdelen en is blanco. Papier bedrukt met het logo van degenen die het papier beheersen, om zo ook mensen te kunnen beheersen. Dat papier is oppermachtig.

Joke Kaviaar

ASN en zo (niet?) verder

vrijdag, 1 maart 2013

Al heel wat jaren geleden koos ik er bewust voor zoveel mogelijk geld van mijn betaalrekening bij de Postbank over te hevelen naar een spaarrekening bij de idealistische ASN, en vanaf het moment dat het mogelijk was om ook een betaalrekening bij ASN te openen deed ik dat, zonder de minste aarzeling. Het gaf een beter, zo niet uitgesproken goed gevoel.

Rymke Wiersma