Kort door de bocht

woensdag, 27 februari 2013

De deadline voor bijdrage aan deze reeks columns liep weer aan mijn hielen te knagen en ik kom niet verder dan een paar flarden van gedachten, die ik in een paar punten verpakt op uw bord gooi.

KeesStad

Spit niet een tuin om maar alle tuinen

zondag, 24 februari 2013

Nu de storm een beetje is gaan liggen, wil ik graag terugkomen op de SNS en de zo geplaagde Sjoerd van Keulen. Niet dat ik medelijden met hem heb. Het is een misdadiger, ook als de wet dat anders ziet.

Harry Zevenbergen

Stukkiesschrijver

zondag, 24 februari 2013

Een bekende Nederlandse revolutionair die ik... oh nee, wacht even een fout begin! Een revolutionair is per definitie internationalist omdat een revolutie nou eenmaal niet ophoudt bij het Drielandenpunt of in de Waddenzee.

Bas van der Plas

Tom en Dick klagen

woensdag, 20 februari 2013

Tom did you enjoy your meal? vraagt hij zijn tafelgenoot. Burbage eet alsof hij nooit wat krijgt. Hij zegt daarbij geen woord. Daar gaat ie weer voor een volgend portie baked beans. Is hij daarvoor helemaal uit Oldenzaal naar Den Haag gereden?

Martin Broek

Buitenlands beleid op zijn VVD's

zondag, 17 februari 2013

Ik wil met een voorbeeld beginnen. Er komt een man bij de dokter die prostaatkanker heeft, hij maakt zich ernstige zorgen en meldt dit. De dokter geeft als antwoord, nou mijnheer er liggen in het ziekenhuis vele mannen met prostaatkanker en die hebben ook nog uitzaaiingen.

Jose van Leeuwen

Een nieuwe Valentijn-gedachte

donderdag, 14 februari 2013

Op 14 februari herdenken wij de dood van Sint-Valentijn en daarbij de liefde en vriendschap waar hij voor stierf. Wat vergeten wordt is dat de legende van Sint-Valentijn niet alleen maar liefde inhoudt maar ook een principieel verzet tegen gezag.

Christiaan Elderhorst

Zotten

vrijdag, 8 februari 2013

Zeeuwse uientelers, die zotten, dachten afgelopen jaar slim te zijn: gezamenlijk de uienprijs opdrijven door een deel van de ingezaaide akkers te vernietigen. Eerlijke prijzen door eerlijke concurrentie, ofzo.

Taco van Dommels

Jaaroverzichten van nucleaire incidenten in Belgie en Nederland

dinsdag, 5 februari 2013

Ambtelijke molens werken, zoals alom bekend, traag. Okee, dat valt nog te begrijpen als hierbij allerlei tijdrovende procedures in het geding zijn. Zoals bijvoorbeeld bij de bouw of uitbreiding van kerninstallaties. Maar het maken van een overzicht van nucleaire incidenten vergt lang niet zo veel tijd.

Henk van der Keur

Marktconforme woede

maandag, 4 februari 2013

In de supermarkt koop je een doos eieren, thuis ontdek je dat er eentje van de zes of tien kapot is. Geen toeval en ik kan het weten, ex-vakkenvuller zijnde.

Mark Verver