Geen daden naar woorden

maandag, 28 januari 2013

Vroeger werd ik agressief van poëzie. Het was ontstaan na een fietstocht die ik als puber maakte naar de plaatselijke bieb. Ik begon op goed geluk gedichtenbundels uit de rekken te trekken en verwachtte er veel van.

Mark Verver

Joke Kaviaar veroordeeld tot 4 maanden onvoorwaardelijk wegens opruiing

dinsdag, 22 januari 2013

Vandaag deed de meervoudige kamer van de rechtbank in Haarlem uitspraak in de zaak over opruiing in woord en geschrift tegen Joke Kaviaar. De rechtbank verwierp alle verweren van de advocaat en heeft Joke tot 4 maanden onvoorwaardelijk veroordeeld.

Steungroep 13 September

Zelfstandige slaven: vrijheid, blijheid zonder baas

zondag, 20 januari 2013

De Kamer van Koophandel kwam onlangs met een rapport naar buiten waaruit blijkt dat van de inmiddels pakweg 760.000 “zelfstandigen zonder personeel” (de zzp’ers) die Nederland nu heeft slechts tien procent is aan te merken als ondernemer. De rest wordt door hen aangemerkt als freelancer of als werkzaam in een verkapt dienstverband.

Hans de Bruin

Gezocht: Fred Teeven, wegens MOORD

vrijdag, 18 januari 2013

De Russische activist Aleksandr Dolmatov voelde de hete adem van de Russische geheime dienst FSB in zijn nek. Hij werd gevolgd en bedreigd. Op 6 mei werd hij opgepakt tijdens een demonstratie, vluchtte op 9 juni naar Neederland en vroeg hier de 16e van die maand asiel aan. Het kostte hem zijn leven.

Joke Kaviaar

De mythe van de groene economie

vrijdag, 18 januari 2013

De Belgische wetenschappers en milieuactivisten Anneleen Kenis en Matthias Lievens hebben met ‘De mythe van de groene economie, valstrik, verzet, alternatieven’, een uitstekend boek geschreven.

Willem Bos

Trut met bloemetjeshoed

dinsdag, 15 januari 2013

Ze zijn er weer. Altijd in zomertooi, altijd vol fietsers en altijd met een rondvaartboot. De Amsterdamse grachten. Ze komen in beeld achter de Finse nieuwslezer en ik weet: nu is er in Nederland wat aan de hand.

JoopFinland

Ja, mijn haat is puur. De terugkeer van de radicale systeemkritiek.

zaterdag, 12 januari 2013

Of het nu in stripvorm is, via een filosofische herwaardering van het communisme, of een vijfduizend jarige geschiedenis van de schuld; de radicale systeemkritiek is terug van weggeweest. Hieronder een tiental suggesties ter cultivering van een principiële vijandelijkheid.

Merijn Oudenampsen

Involmatie

dinsdag, 8 januari 2013

We weten nog steeds niet hoe het menselijk brein eigenlijk werkt. Is het als een computer, zoals de populaire wetenschap ons wil laten geloven?

Dennis Rodie

Rechter leert hoe je dubieus bijstandsbeleid 'judge proof' kunt uitvoeren

woensdag, 2 januari 2013

De Europese Unie vaart sinds enkele decennia een duidelijk neoliberale koers, waarbinnen afbraak van de sociale zekerheid een hoge prioriteit geniet, en die leidt tot gevaarlijke sociale desintegratie. Protest tegen dat beleid is zelfs in sociaal-democratische kring niet meer te vinden.

Louis van Overbeek