Open brief aan de directeur van Artsen Zonder Grenzen

woensdag, 28 november 2012

Beste directeur,

Een paar jaar geleden werd ik donateur van uw organisatie. Niet dat ik nou zo’n filantroop ben, maar mijn zus – die voor u werkt – was jarig en ik wist met de beste wil van de wereld geen cadeau te verzinnen.

Mark Verver

Alles is energie

donderdag, 22 november 2012

De ontdekking van de kwantumfysica, dat alles energie en bewustzijn is, evenals dat wij mensen allen een groot veld om ons heen hebben, waarin de kosmische Wet van de Aantrekking werkzaam is, begint langzaam tot ons door te dringen.

Hans Feddema

Van der Laan, de slappe evenknie van Fred Teeven

donderdag, 22 november 2012

Teeven is hardvochtig eerlijk: "Je kunt demonstreren tot je een ons weegt, maar je krijgt geen verblijfsvergunning als je in een tentje gaat zitten". Volgens de Volkskrant zou Van der Laan met het aanbieden van dertig dagen opvang, bedoeld als 'bijkomperiode', het asielbeleid van Teeven tarten.

Joke Kaviaar

Tweedeling in Nederland, tweedeling in de EU

woensdag, 21 november 2012

Net als bij z’n eerste verkiezing zou Obama in Nederland zo pakweg 99% procent van de stemmen gehaald hebben. Van links tot rechts dus.

Hans de Bruin

Crisis in Nederland

dinsdag, 20 november 2012

Vanuit de business class word ik door de VIP-corridor naar de uitgang van Schiphol geleid. Daar staat de trouwe chauffeur al klaar met mijn Jaguar. Elegant houdt hij de deur voor me open, ik glijd op de lederen achterbank en laat me behaaglijk achterover zakken.

Bas van der Plas

De strategie en belangen achter het regeerakkoord

maandag, 19 november 2012

In de media is uitvoerig aandacht besteed aan het regeerakkoord. De nadruk lag daarbij op de (negatieve) effecten op verschillende bevolkingsgroepen: de koopkrachtplaatjes en puntenwolken. 

Willem Bos

Kainoe en de kwartaalekonomie

maandag, 19 november 2012

"Herstruktureringsgebieden", "achterstand-" of "probleemregio's", heb je die nog in Nederland?

JoopFinland

De hand van Fred Teeven, wat moeten we ermee?

maandag, 19 november 2012

Hee Fred Teeven, papieren geven! Hee Fred Teeven, laat ons leven! Laat Fred Teeven zelf maar eens beven! Het zijn zomaar wat slogans die bedacht werden tijdens de demonstratie in Den Haag van afgelopen zaterdag.

Joke Kaviaar

De nieuwe klassenstrijd

donderdag, 15 november 2012

Het was de meest zichtbare uiting van het oproer binnen de VVD. Op de website van de VVD verschenen vele duizenden reacties onder de aankondiging van het regeerakkoord. Op het moment van schrijven zijn het er inmiddels 16808.

Merijn Oudenampsen

De hardwerkende Nederlander

maandag, 12 november 2012

De hardwerkende Nederlander is de persoon met twee of drie( of meer) keer modaal, heeft meestal een koophuis, twee auto’s , twee kinderen en een labrador.

Jose van Leeuwen