Detentiecentrum 'Trauma'

donderdag, 27 september 2012

Welkom vluchteling, in detentiecentrum 'Trauma'.
Ons personeel staat klaar om u in Nederland een onvergetelijk verblijf aan te bieden. Wij zijn er trots op u te kunnen garanderen dat u als een herboren mens naar buiten komt.

Janneke van Beek

Naar een hernieuwing van de ideologiekritiek

maandag, 17 september 2012

Als er een ideologie is aan te wijzen die als winnaar uit de verkiezingen is gekomen, dan is het wel het neoliberalisme. Dat is verbazingwekkend.

Merijn Oudenampsen

Worst wezen

maandag, 17 september 2012

Een verkiezingskampanje hier in Finland gaat gepaard aan het verorberen van enorme hoeveelheden worst. Elke partij slaat meerdere keren een tent op en verzamelt onder het zeil haar kandidaten achter een grill.

JoopFinland

Iedere dag een Elfde September

dinsdag, 11 september 2012

Op tien September was het Internationale Zelfmoordpreventie Dag. Elk jaar sterven er meer mensen door zelfmoord dan door oorlog en moord. Elke dag net zoveel dodelijke slachtoffers door zelfmoord als tijdens de terroristische aanslagen van 11 September 2001 in de VS.

Dennis Rodie

Verkopen we onze stemmen?

zaterdag, 8 september 2012

Zaterdag 8 september. De bel gaat. Postbode, buurvrouw, collectant, politie, wat zal het dit keer zijn? Ik open de deur. Een man steekt zijn hand met een donkerrode roos door de deuropening en zegt opgewekt: “Goedemorgen! Pvda!”

Joke Kaviaar

Stemloos

vrijdag, 7 september 2012

Ik zal blij zijn als die verkiezingen achter de rug zijn. De afgelopen twee weken zijn me niet in de koude kleren gaan zitten.

Ronald van Haasteren

Helemaal alleen

dinsdag, 4 september 2012

´Ik ben op zoek naar meneer en mevrouw BHK Zevenbergen, bent u dat?´
´Nee dat ben ik niet, ik ben wel meneer Zevenbergen, mevrouw Zevenbergen ben ik vergeten ten huwelijk te vragen en op het moment dat ik het wilde doen, was het te laat. Het momentum, zoals ze dat zo mooi zeggen, was gepasseerd...

Harry Zevenbergen