Ik gebruik Emo

donderdag, 28 juni 2012

De Tour de France komt eraan en Michael Boogerd is weer terug in de Tour. Niet meer op de fiets maar in het commentaarhokje. Daar moet hij met zijn Haagse tongval en de opdracht van mij in het achterhoofd het almaar dooorbabbelende duo Maarten en Herbert het zwijgen opleggen. Voorgoed.

Harry Zevenbergen

De vuist van Leers (en zijn opvolgers)

dinsdag, 26 juni 2012

Telkens weer zie ik die foto van Leers met de gebalde vuist wanneer er een artikel over hem op internet verschijnt. Vastberaden om zijn doel te bereiken, zo ziet hij eruit.

Joke Kaviaar

Een pleidooi voor geweldloze weerbaarheid

maandag, 25 juni 2012

Enkele maanden geleden zag ik de documentaire How To Start a Revolution, over het leven en denken van Gene Sharp, dé Amerikaanse auteur over geweldloze actie.

Wim van Noort

Voor een nederlaag geef je geen lintje

zaterdag, 23 juni 2012

De mariniers die in 1977 en einde maakte aan de gijzelingsactie van Zuid-Molukse strijders bij De Punt, krijgen nu, 35 jaar later toch een onderscheiding. Oud-commandant Kees Kommer van de mariniers weigert het lintje.

Hans Feddema

Nieuwe brochure over sociaal beleid en Europa

woensdag, 20 juni 2012

Onlangs heb ik een brochure geschreven Europa en sociaal beleid. Van verzorgingsstaat naar neoliberale strafstaat. In deze brochure wordt uitgelegd hoe het Europees sociaal model onder druk van de Europese Unie werd uitgehold.

Piet van der Lende

Iers klaaglied

zaterdag, 16 juni 2012

In één opzicht heeft links inderdaad iets van de kerk, waarvoor Wildersianen haar houden. Links mijdt sport en alles wat te maken heeft met sport, als ging het om 'n venerische ziekte.

JoopFinland

Mus

vrijdag, 15 juni 2012

Bij de Franse presidentsverkiezingen ried filosoof Onfray aan om blanco te stemmen, want het was toch lood om oud ijzer. Bij de Nederlandse politiek heb ik ook vaak dat idee, dat het allemaal bar weinig uitmaakt.

Weia Reinboud

Even een Haliburton doen

woensdag, 13 juni 2012

Of het in de Amerikaanse volksmond echt een gezegde is geworden, weet ik niet zeker. Maar als grap circuleerde het in ieder geval bij het begin van de invasie in Irak.

KeesStad

Poetin duldt geen oppositie

zondag, 10 juni 2012

Sinds Vladimir Poetin vanaf 7 mei 2012 opnieuw de post van het presidentschap van de Russische Federatie bezet, is er een campagne gestart tegen de politieke oppositie.

Bas van der Plas

Hollands Next Top Lobbyist

woensdag, 6 juni 2012

Enige tijd geleden ging ik meedoen aan de Amnesty-wedstrijd hollands-next-top-lobbyist-2012. De winnaar mag mee naar de Verenigde Naties in New York. Daar wordt in juli gestemd over het wapenhandelverdrag.

Martin Broek