Teveel om over te schrijven

donderdag, 31 mei 2012

Waar zal ik het nu eens over hebben, over een politieagent te paard, die de inhoud van een flesje bier over het hoofd van een man gooide, een man die toevallig voorbij liep na afloop van de 1 mei demonstratie te Amsterdam?

Jose van Leeuwen

De strijd van de Tamils tegen Kudankulam

dinsdag, 29 mei 2012

In Tamil Nadu, de meest zuidelijke staat van India, voert de plaatselijke bevolking al tien maanden een felle strijd tegen Kudankulam, 's werelds grootste kerncentrale in aanbouw.

Henk van der Keur

Kansen op een tegenmacht

vrijdag, 25 mei 2012

Op de site van Konfrontatie is de vakbeweging geen veelbesproken onderwerp. Daar is begrip voor op te brengen. Immers, van beweging is meestal niets te merken, ook niet van een democratisch elan, laat staan van mobiliserende antikapitalistische acties.

Hans Boot

Dwangarbeiden voor Max Havelaar

donderdag, 17 mei 2012

Laatst moest ik twaalf dagen de gevangenis van Breda in vanwege onbetaalde boetes. In de gevangenis is 'arbeid' verplicht. Doe je het niet, zit je 23 uur per dag in je cel en lucht je 1 uur in je eentje.

Janneke van Beek

Verkiezingen en wat er te kiezen valt

zondag, 13 mei 2012

Ik moet er toch niet aan denken in Griekenland te wonen. Hebben ze net verkiezingen gehad moeten ze vrijwel zeker binnenkort opnieuw naar de stembus nu ook de derde poging om een regering te vormen is mislukt.

Hans de Bruin

Lichtpuntjes

vrijdag, 11 mei 2012

 Lange tijd leek het alleen maar somberder te worden in Europa. De crisis zette door en ondanks het overduidelijke failliet van het neoliberale model was het antwoord van de machthebbers alleen maar meer neoliberalisme. Met een steeds autoritairder Europa werden met name de landen met grote schulden en een flink overheidstekort een anorexia regime opgedrongen. Daar waar democratische besluitvoering de belangen van de financiële sector dreigde te dwarsbomen werd de democratie op een zijspoor gezet en namen 'deskundigen' het roer over.

Willem Bos

Uri en Gerri

dinsdag, 8 mei 2012

Iedereen blij. Charles Taylor is voorgoed in een kruipuimte gemieterd. Vanwege oorlogsmisdaden in Liberia's buurland Sierra Leone en nog wat losse ongein. Meteen ADO-tafrelen rond het Paleis van de Vrede in Den Haag. Geen wonder.

Lucas Treffers

Dichtung und Wahrheit

vrijdag, 4 mei 2012

Het volgende gedichtje is van Auke. Neen, je hoeft het niet voor te dragen, Auke. Ik beam het op de muur hier achter me. Zodat jullie allemaal duidelijjk wordt wat de problemen zijn met dit gedicht. Zo, daar gaan we:

JoopFinland

Google Boo

woensdag, 2 mei 2012

De overheid houdt van controle. Sterker nog, de overheid bestaat uit ambtenaren en politici die hun beroep hebben gekozen omdat ze zo graag macht over andere mensen willen hebben.

Dennis Rodie