Breivik's tranen

zondag, 29 april 2012

De Nederlandse journalistiek heeft weer eens puik werk afgeleverd in de verslaggeving over het proces tegen Anders Breivik, de massamoordenaar die in Noorwegen terechtstaat.

Ronald van Haasteren

Extreem-links

zaterdag, 21 april 2012

Nu het eerste onder een VVD-premier fungerende kabinet het lachen is vergaan, wacht Nederland waarschijnlijk een verkiezingsstrijd.

Ronald van Haasteren

Gerd Leers, de uitsmijter van cafe Neederland

donderdag, 19 april 2012

Leers vandaag:  “Kroegen, eettenten en dansgelegenheden die vaak ten onrechte mensen buiten de deur houden gewoon hard aanpakken”. Als dát geen afleidingsmanoeuvre is?!
 

Joke Kaviaar

Hoe Geen toekomst geschiedenis werd

maandag, 16 april 2012

Veel goede dingen gaan verloren. Een anarchist stierf onlangs. Voor velen was hij inspirerend, maar hij was bescheiden en wilde nooit geïnterviewd worden. Gelukkig liet hij zich uiteindelijk (op zijn 92ste) toch vermurwen...

Rymke Wiersma

Nederlandse studenten geheel de weg kwijt

woensdag, 11 april 2012

Het was me al eerder opgevallen, die enkele keer dat ik wat op een universiteit moet doen, dat de stemming onder de studenten daar steeds meer gaat lijken op wat we vroeger alleen bij corpsballen (m/v) tegenkwamen.

KeesStad

Poetin's derde termijn

zaterdag, 7 april 2012

Evenals bij de Russische parlementsverkiezingen van december 2011 leverden de presidentsverkiezingen van 4 maart 2012 duizenden beschuldigingen op van fraude en manipulatie uit verschillende hoeken van het land, waar ruim 20.000 waarnemers gestationeerd waren, verspreid over de hele Russische Federatie.

Bas van der Plas

Militaire operaties: hou ze klein en onzichtbaar

dinsdag, 3 april 2012

Een beperkte militaire inzet die te klein is om de aandacht in de media te trekken, kan meer succes hebben dan een grootschalige militaire operatie die permanent het onderwerp is van politieke profilering.”

Martin Broek