Over de reactie van Duitsland en Nederland op Fukushima en Tsjernobyl

zaterdag, 31 maart 2012

De reacties van Duitsland en Nederland – beide geregeerd door centrum-rechtse coalities - op de kernramp bij Fukushima zijn bijna tegenovergesteld. Dat was ook het geval na de kernramp bij Tsjernobyl (1986), maar toen andersom. Hoe kunnen die verschillen worden verklaard?

Henk van der Keur

Wie is De nar?

zondag, 25 maart 2012

Sinds enkele dagen zie ik deze reclameboodschap voor een tentoonstelling in Den Haag en deze deed mij direct denken aan Han ten Broeke.

Jose van Leeuwen

Ondernemende flexmens

vrijdag, 23 maart 2012

Ook ondernemers hebben zo hun problemen. Legio redenen. Dwangarbeid is laag productief en vergt openlijke repressie. Loonarbeid gaat niet vanzelfsprekend gepaard met de instemming van de tewerkgestelde mannen en vrouwen...

Hans Boot

Afghanen zijn de Amerikanen en ons meer dan zat

vrijdag, 23 maart 2012

Na de voor islamieten zeer vernederende Koranverbranding drong zondag 11-3 in Kandahar een Amerikaanse sergeant in 2 dorpen huizen binnen, het vuur openend en daarbij 16 burgers dodend, onder wie negen kinderen.

Hans Feddema

De prestatie van het illegalen vangen

dinsdag, 20 maart 2012

Een dealtje gesloten tussen Leers, Opstelten en Kuijs, de voorzitter van de raad van korpschefs: dit jaar tien procent meer illegalen vangen dan in 2010.

Joke Kaviaar

"Boetes uitzitten in de cel"

donderdag, 15 maart 2012

De armen worden zwaarder gestraft dan de rijken: een voorbeeld uit de praktijk.

Janneke van Beek

Schrikkelseconde

zondag, 11 maart 2012

Er speelde recentelijk een belangwekkende discussie over de vraag of bijvoorbeeld computers nog langer gehinderd zouden moeten worden door de onnauwkeurige cyclus van zonsopkomst en zonsondergang. Lekker belangrijk zul je nu misschien denken, maar het gaat daarbij over de zogenaamde schrikkelseconde.

Hans de Bruin

Paaseieren zoeken in het Catshuis

donderdag, 8 maart 2012

In het Catshuis zijn de regeringspartijen en de gedoogpartner aan het paaseieren zoeken. Ze hopen voor maar liefst zestien miljard aan eitjes te vinden. Maar terwijl ze op hun knieën door het pand kruipen om in alle hoeken en gaten eitjes te verzamelen zien ze een paar gigantische bergen eieren over het hoofd.

Willem Bos

Links en de Euro

donderdag, 8 maart 2012

Waarom de ware kosmopoliet tegen de Euro is.

Merijn Oudenampsen

Afkomen

zondag, 4 maart 2012

Bij een bezoek aan Nederland wip ik altijd even een bank binnen. Niet om er iets met geld te doen maar om het multiculturalisme in levende lijve te kunnen aanschouwen. 'n Bankmedewerkerster met een exotische naam en/ of dito uiterlijk, in Finland is zoiets onbekend.

JoopFinland