Tegen de stroom uit

dinsdag, 28 februari 2012

Is er een einde aan informatie? Kan de stroom informatie die ons iedere dag via de ogen en de oren binnendringt onbeperkt zijn? Kan informatie een verslaving zijn; de zoektocht naar steeds vernieuwend nieuws en kennis?

Dennis Rodie

Virtuele echoputten

zaterdag, 25 februari 2012

De AIVD publiceerde vorige week een analyse van het jihadistisch Internet. Naast een enigszins alarmerende toon – op het voor gewone stervelingen ontoegankelijke Dark Web organiseert de Internationale Jihad zich en bereidt nieuwe aanslagen voor – was ook een opmerkelijke relativerende toon te beluisteren.

Ronald van Haasteren

R.I.P., Anil Ramdas

woensdag, 22 februari 2012

Eeuwig jammer dat je dood samenviel met de lawine die een telg van de Oranjes trof. Desalniettemin heeft je zelf gekozen einde het nodige losgetrokken in de polder, waaronder de beerput die Sylvain Ephimenco heet.

JoopFinland

Privacy te koop

zaterdag, 18 februari 2012

In de afgelopen maand heb ik twee artikelen geschreven over de teloorgang van de privacy in de moderne informatiemaatschappij, dat door de handhavers en bestuurders van de neoliberale strafstaat dankbaar gebruikt wordt om op basis van verschillende informatiebronnen de controle over de bevolking op te voeren.

Piet van der Lende

De zegeningen van de recessie

woensdag, 15 februari 2012

De Nederlandse economie is officieel in een recessie beland nu de economie twee kwartalen achter elkaar gekrompen is. De reacties zijn voorspelbaar;..

Wim van Noort

In Memoriam Adriaan Bontebal

zondag, 12 februari 2012

Zaterdag in de vroege morgen is toch nog onverwacht één van onze vaste medewerkers, Adriaan Bontebal, overleden.

Hans de Bruin

Geen doodgevroren vluchtelingen a.u.b.

donderdag, 9 februari 2012

Wat is het toch een prachtig land, dit. Het is bedekt met een laag sneeuw. De zon gaat in vlammen onder. Buiten vriest het, binnen zet ik de kachel wat hoger. Bij nacht doet de volle maan de velden oplichten, blauw, mysterieus, alsof een eeuwige rust over ons allen is gekomen.

Joke Kaviaar

Een onvoltooide

dinsdag, 7 februari 2012

De instanties, ik bedoel, de organen waar je iets mee te maken krijgt als je wilt wonen, als je ziek bent, als je op reis wil, als je een bord aan je gevel wil hangen, als je een dakkapel wil laten weghalen, als je de...

Adriaan Bontebal

Duurzaam mopperen

maandag, 6 februari 2012

We moeten wel positief blijven hè, niet met het wijzende vingertje en ja natuurlijk is het leuker als iets te weeg gebracht kan worden met een positieve aanpak, maar vandaag doe ik even niet mee.

Weia Reinboud