Een smerig verhaal...

zondag, 29 januari 2012

Het lichaam van de patiënt Holland werd met ernstige crisisverschijnselen per brancard de polikliniek binnengebracht. Een operatietafel was in allerijl in gereedheid, maar het dienstdoend medisch team vond het stellen van een diagnose vooraf natuurlijk noodzakelijk. Waardoor wordt een acute crisissituatie veroorzaakt?  

Bas van der Plas

Versleutelen en tappen

woensdag, 25 januari 2012

Nederland exporteert grote hoeveelheden cryptografische apparatuur. Een deel daarvan valt als dual-use producten onder strategische goederen en daarom is voor uitvoer buiten Europa een exportvergunning vereist. In de eerste helft van 2011 ging het om vergunningen voor crypto exporten ter waarde van het enorme bedrag van 1.670 miljoen euro.

Martin Broek

Over poten en potten

zondag, 22 januari 2012

Het is toch wat, buurvrouw. Dan is het inmiddels 2012, we hebben het gehaald, en dan wordt er nog steeds binnen de grote wereldreligies op homoseksuelen gezeken. Natuurlijk niet letterlijk, zoals Amerikaanse militairen dat doen: zich met zijn vieren rond enkele doodgeschoten Talibanstrijders opstellen, de rits openritsen en op die doden gaan staan pissen.

Adriaan Bontebal

Sociale ontwrichting

zaterdag, 14 januari 2012

Kamp, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en schipperend tussen mens en robot, wil een tijdelijk arbeidscontract tot de norm van de arbeidsverhoudingen maken. Deze verdere stap in de flexibilisering nadert langzamerhand de rechteloze, losse arbeid van de negentiende eeuw. Op weg daar naar toe, laat de recente geschiedenis gemiste kansen en falende onderhandelingsstrategieën zien.

Hans Boot

Israel en Palestina

donderdag, 12 januari 2012

Al eerder heb ik op deze website geschreven over Israël en Palestina en wil daar graag weer op verder gaan. De laatste weken zie ik overal enorme posters van reisorganisatie “Corendon” met aanbiedingen naar Eilat. ”Israël het stukje Europa in het Midden Oosten” prijkt met koeienletters  op de advertentie.

Jose van Leeuwen

Ahoi

maandag, 9 januari 2012

U ook zo blij? Wij ook. Nog effies en dat dingetje van Dekker heeft als jongste homo sapiens ever de wereld rondgezeild. In iets meer dan een jaar en da's wel effies langer dan de 45 dagen die de Maxi Banque Populaire V erover deed.

Lucas Treffers

Van de kleine gevangenis naar de grote gevangenis en weer terug

zaterdag, 7 januari 2012

Ik ben van de kleine gevangenis naar de grote gevangenis gegaan, ik mag nog steeds niks!” roept Amber gefrustreerd tegen me. Amber is zonder papieren in Nederland en heeft meer dan een jaar achtereen in verschillende detentiecentra gezeten. De uitwerking daarvan achtervolgt haar nog dagelijks.

Janneke van Beek

Blablablabla

woensdag, 4 januari 2012

Waar je ook gaat, zit of kijkt: pratende mensen. Op straat, in de trein, thuis, bij een concert, waar het normaal is, waar het eigenlijk niet hoort, en als er niemand is in de telefoon. Altijd en overal. De he-le tijd door.

Mark Verver