De Moordmachine

zaterdag, 31 december 2011

In het huisje waarin ik een weekje heb vertoefd stond een tv.  Dinsdag zag ik er een aflevering van Zembla, een herhaling: Handel in honger. Waarmee ik weer eens terug ben bij mijn thema: dingen die me boven de pet gaan.

Adriaan Bontebal

Op weg naar een Europese dictatuur

vrijdag, 30 december 2011

Onder het mom van het bestrijden van de (euro-) crisis worden er in de Europese Unie steeds meer stappen gezet in de richting van een autoritair Europees regime.

Willem Bos

Kerstkinderen

dinsdag, 27 december 2011

Over de hoofden van de winkelende menigte kijk ik verlangend naar de uitgang. Ik had ze dan ook bijna gemist. Ze bevinden zich op kniehoogte. Twee meisjes, bij elkaar vier turven hoog. Ze duwen zij aan zij een winkelwagen. Zijn het zusjes? De ene blond, de ander donkerder. Dan gaat al mijn aandacht naar het wagentje.

JoopFinland

Een ode aan de contradictie

zaterdag, 24 december 2011

Een recensie van Frits Bolkesteins boek De Intellectuele Verleiding .
Merijn Oudenampsen

De Grote Pardon show: survival of the fittest

vrijdag, 23 december 2011

Afgelopen zondag in Ter Apel. Er is een demonstratie bij de 'vrijheidsbeperkende locatie' waar uitgeprocedeerde asielzoekers gedwongen worden om mee te werken aan hun 'terugkeer'

Joke Kaviaar

Oud en Nieuws

woensdag, 21 december 2011

Volgende week is het precies een jaar geleden dat ik mijn televisie heb weggedaan.

Dennis Rodie

Cynisch moralisme

zaterdag, 17 december 2011

Grappig, dat voornemen van minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om werklozen op straffe van verlies van uitkering te dwingen desnoods naar de andere kant van het land te verhuizen om maar een baantje te pakken.

Ronald van Haasteren

Grote schoonmaak

dinsdag, 13 december 2011

 Soms ruim ik mijn huis op. Zondagochtend besloot ik in een spontane opwelling dat 2011 een mooi jaar is voor een grote schoonmaak. Net zoals 1993 dat was.

Harry Zevenbergen