Hebben

zondag, 25 september 2011

Qawascsecsxwedfdrfdv vd fctdv gfbfgvbv v nbn jnjhukum , .,.l;l;o;p[p[;’[‘\’]
Als dit in de krant zou staan zou iedereen direct zien dat het onzin is. Drukfout – maar de letters staan scherp op het papier, dus dat is het niet. Zetfout – vroeger zou gedacht zijn dat een letterbak in pastei gevallen was, maar er wordt niet meer met loden letterstaafjes gewerkt. Typfout – of eigenlijk ziet het eruit als een wandeling van links naar rechts van een muis over het toetsenbord.

Weia Reinboud

OM wil Joke Kaviaar opnieuw arresteren

zaterdag, 24 september 2011

Nadat vorige week de Nationale Recherche mij drie dagen heeft gegijzeld met de politieke aanklacht van opruiing, dreigt nu nieuwe arrestatie. Volgens de Officier van Justitie van het landelijk parket zou ik mij opnieuw schuldig maken aan diezelfde opruiing. Dit vanwege het feit dat de teksten in kwestie nog op de website staan.

Joke Kaviaar

Onbeleefde Economen

donderdag, 22 september 2011

Je snapt niet dat er nog iemand is die serieus neemt wat er onder het mom van wetenschappelijk onderzoek uitgekraamd wordt aan de afdeling economie op de verschillende Nederlandse universiteiten. Je had verwacht dat wat daar voor professoren door moet gaan, na het uitbreken van de crisis in september 2008 bedacht zou hebben dat ze maar eens een tijdje heel bescheiden moesten zijn. Maar het lijkt er eerder op dat ze alleen maar een grotere mond hebben gekregen (en meer ruimte in de media om die open te zetten).

KeesStad

Een land met een toekomst?

zondag, 18 september 2011

Wat er in de jaren 90 in Rusland, na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in 1991, gebeurde wordt 'de liberale hervorming' genoemd. Ik zou het zelf liever het ontstaan van de kleptocratie willen noemen.

Bas van der Plas

Gebruikt papier uit Tripoli

donderdag, 15 september 2011

Nieuws is vaak niet nieuw. Ook het beste nieuws kan gemaakt worden van gebruikt papier dat al jaren in ordners op kantoorplanken staat of door woedende menigten over vloeren is vertrapt.

Martin Broek

De nucleaire top in Noordwijk

woensdag, 7 september 2011

In het laatste weekend van juni was Nederland even het epicentrum van de wereldpolitiek. Politieke en economische grootmachten kwamen bijeen voor belangrijke besluitvorming over de wereldwijde nucleaire handel. Het gebeuren bleef in de Nederlandse media nagenoeg onopgemerkt.

Henk van der Keur

Schilderswijksbadwater

dinsdag, 6 september 2011

Dagelijks blijft het een uitdaging om in de krachtwijk deel 8 van de Haagse Schilderswijk te willen blijven wonen. Na de aanslagen in Noorwegen voel ik me daartoe meer en meer gehouden.

Govert de Groot

PVV stelt de norm

zondag, 4 september 2011

Waarschijnlijk is verbazing het begin van wijsheid. Wie weet, in ieder geval geldt haar zusje verwondering als een te koesteren wetenschappelijke deugd. Wel is spaarzaamheid geboden, want wie regelmatig van beide getuigt, heet al snel onnozel. Wie het weet mag het zeggen, ik keek op van de beëindiging van het PvdA-lidmaatschap door de nieuwe raadsheer van de Hoge Raad, Ybo Buruma. Hij wilde voorkomen dat anderhalf miljoen mensen twijfelden aan zijn vermogen "goed recht" te kunnen spreken.

Hans Boot

Opstand Syrie en Libie, een vergelijking

vrijdag, 2 september 2011

Terwijl in Egypte en Tunesie een begin van de ‘Arabische lente’ vorm kreeg, is (was) het in Syrië en Libië oorlog. In Syrie vanuit het geweldsapparaat van de staat en in Libie tussen de ‘regeringstroepen’ en de ‘rebellen’ als overwinnaars samen met de NAVO.
 
Er zijn tussen beide landen qua situatie overeenkomsten en verschillen. Een overeenkomst is de ‘geest van opstand’ tegen vooral het centralistische beheerssysteem en ook het koloniale verleden: in Syrie zaten de Fransen en in Libie de Italianen.

Tekst: Hans Feddema