PVV zit niet stil

woensdag, 28 februari 2018
Auteur
Jose van Leeuwen

Dit verhaal gaat over intimidatie en bedreigingen door een partij die vrijheid hoog in het vaandel heeft. In mijn vorige bijdrage had ik het over een spiegel, over acties die verschillende groeperingen voeren tegen elkaar en het gevoel wat je krijgt als het jezelf betreft. Het ging toen over het gedrag van Beter voor Rijswijk en Rijswijks Belang die een conferentie over Palestijnse gevangenen hebben gecriminaliseerd en weten te voorkomen. Ook 20 hotelkamers hebben zij weten te cancelen.

Tijdens een openbare bijeenkomst van Palestijnen in Vlaardingen waar gemeenteraadsleden aanwezig waren, lukte het Daniel Gerritsen van lijst 13 PVV Vlaardingen Vrij, om een Nederlandse vlag omhoog te houden tijdens de opening van de avond. Later zat dezelfde man met een bordje op schoot, 'Eigen volk eerst' en 'Stop Islamisering'. Een deel van de aanwezige Palestijnse bezoekers keek vreemd op, sommigen schoven achteruit, waren duidelijk bang van het uiterlijk van een van zijn mededemonstranten en de aanwezigheid van de 3 PVV-leden.

De non-verbale agressie, het superioriteitsgevoel, het niet willen luisteren naar de verhalen van bezoekers maar alleen dezelfde onzinnige riedel afsteken. De aanwezigen waren en bleven zeer beleefd, maar ik niet. Ik vroeg waar hun laarzen waren, dat zij in WO2 vast en zeker de Joden hadden uitgeleverd aan de Duitsers. Gerritsen prees de Palestijnen als zijnde een trots volk, trots op hun land zoals wij dat op Nederland zouden moeten zijn. Maar ik was een landverrader, een linkse onbeschofte gek (of iets in die trant).

Later, op Twitter, noemde hij de aanwezigen moslimterroristen, niets meer en niets minder. Terwijl de mensen die hun verhaal deden al jaren in Vlaardingen werken en wonen. Sommige aanwezigen kwamen net aan, als vluchteling uit de oorlog in Syrië. Families die twee keer ontheemd raakten, een keer in 1948 en nu uit de kampen in Syrië gevlucht. Mensen die hun best doen om door te gaan met leven, met het leren van de taal.

Om je dood voor te schamen, zo’n opgeblazen man in driedelig pak met stropdas die wegloopt als de christelijke priester uit Jeruzalem iets over de situatie daar vertelt. Want tja, dat kunnen nooit de goede christenen zijn. Als je kijkt naar zijn Facebookpagina en zijn Twittergedrag, dan moet je toch hopen dat deze man nooit maar dan ook nooit enige invloed krijgt in welke positie dan ook.

Op dit moment is er een hetze tegen een bijeenkomst van Rasmea Odeh, een Palestijnse vrouw van 69 jaar. Zij was veroordeeld voor een bomaanslag in Jeruzalem in 1970 en na 10 jaar cel is zij vrijgekomen tijdens een gevangenenruil. Komende week zou zij komen spreken in een kerk in A'dam. Maar PVV, CIDI en anderen hebben deze bijeenkomst in de kerk weten te voorkomen door bedreigingen te sturen. Ook de VVD in Amsterdam wil dat er iemand van het openbaar ministerie aanwezig is om antisemitische opmerkingen te constateren. PVV wil de toegang van Rasmea Odeh tot Nederland proberen te verbieden.

Intimidatie, laster en smaad, niets is te gek om mensen de mond te snoeren.

Jose van Leeuwen