Een onderhoudsbeurt

De komende tijd verschijnen er geen nieuwe bijdragen of mededelingen op de site van Konfrontatie Digitaal en ergens gedurende deze pauze zal de site ook eventjes op zwart gaan. De reden is onderhoud aan de site.

De redactie

Crisis in drie dimensies

Er hangt recessie in de oververhitte kapitalistische lucht. Een paar berichten van de afgelopen dagen:
– China heeft vrij opeens te maken met een exportdaling van rond de 20 procent, “de grootste daling in drie jaar (1);
– In de Verenigde Staten blijkt het handelstekort dramatisch te zijn opgelopen, naar “het hoogste cijfer sinds 2008”(2). Dat jaar 2008 doet voor de goede verstaander allerlei alarmbellen afgaan: toen kwam de vaart in de bankencrash, gevolgd door een zeer diepe recessie. Ook is de banengroei in de VS tamelijk rap ingezakt en nu “de laagste sinds anderhalf jaar, ruim beneden de voorspellingen” (3);

Peter Storm

Neederland laat man in Bahreinse kerkers folteren: #doesboos! Joke K. uit Nieuwersluis

Gefeliciteerd, Harbers, Dijkhoff, Rutte, IND, DT&V en alle andere verantwoordelijken, jullie hebben met succes een man laten deporteren naar marteling en levenslange opsluiting. Neederland is er vast een stuk veiliger op geworden!

Dit verdient een #doeslief lintje, al is de deportatie van Ali Mohammed al-Showaikh inmiddels een paar maanden geleden (sarcasme modus uit).Het was een bericht aan het begin van deze dag, dinsdag 5 maart 2019, dat daarna snel ondergesneeuwd raakte door ander nieuws. Dit waarschijnlijk tot grote opluchting van de schrijftafelmoordenaars die dit ‘asiel’beleid bedenken en uitvoeren en erop hopen dat er geen schandaal van komt.

Joke Kaviaar

VS versus China: boter of kanonnen?

Een gekleurd relaas over ideologie, media, diplomatie en wapens, maar ook over de bondgenootschappen van gisteren en van morgen. Historicus Jude Woodward verdedigt China en valt de VS aan.

De Verenigde Staten is in Azië aanwezig alsof dat de regel is. De Britse historicus Jude Woodward beschrijft in haar boek Amerika tegen China waarom de VS deze positie zo gewoon vindt. Maar ze analyseert vooral de Chinese economische macht die een einde zal maken aan de Amerikaanse overheersing van Azië. Aziatische landen zullen eieren voor hun geld kiezen. Liever moeizame relaties met de grote buur, dan met een tanende militaire macht.

Martin Broek
Inhoud syndiceren