Dilemma

vrijdag, 28 januari 2011

Nou dan gaan we maar naar Kunduz. En wat moet ik nou?
We kunnen vast nog weken discussiëren over de strategie achter de keus van GroenLinks-fractie om de uitzending te steunen. Moesten ze alsnog salonfähig worden voor het kabinet OpRutte 1 na de mislukte kabinetsonderhandelingen?  Hebben ze gepokerd maar mis gegokt, niet gerekend op alle toezeggingen en konden ze niet meer terug? Of meenden ze ook nog wat ze zeiden? Zouden ze in Afghanistan echt geholpen zijn met die door Nederland getrainde agenten? Stopt daar de oorlog mee? Ik heb mezelf ook altijd als internationalist gezien, maar het beroep op internationale solidariteit van de GroenLinks-fractie komt bij mij nu toch echt niet over, laat staan dat we daarmee zonodig de VVD en het CDA moesten ondersteunen.

Ik ben helaas al een paar jaar geen GroenLinks-lid meer anders zou ik nu nogmaals  kwaad op kunnen zeggen. Maar ondanks die opzegging ben ik er elke keer nog wel op gaan stemmen. Dat doe ik nu dus ook niet meer. En ik vind dat wel een frustrerend dilemma met de Statenverkiezingen voor de deur. In principe zou ik weer gaan, al is er op de linkervleugel niet echt een partij waarover je nou eens hardop kan juichen. M’n stem is al jaren een strategische keus, die met de opkomst van Wilders’ horde alleen maar dwingender werd.

Nu staan we weer voor de vraag hoe we de PVV in de Eerste Kamer zo klein mogelijk houden zodat dit rechtse kabinet misschien geen meerderheid gaat halen in de Eerste Kamer en dus zou kunnen vallen. Kortom wat moet ik nu? PvdA dan maar? Nou nee. De conservatieve SP dan toch eindelijk maar, ondanks alle kritiek die ik daar al jaren op heb. Ik herken me daar niet in, juist als internationalist. Ook niet dus.

Het zal er in maart dus wel op neer gaan komen dat ik thuis blijf met het rechtse gedoogkabinet als lachende derde. Of zou GroenLinks gewoon in tweeën scheuren?

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Filtered HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type='1 A I'> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id='jump-*'> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.