Lale Gül en Rutto-de-grutto

woensdag, 31 maart 2021
Lale Gül schrijft een prachtig boek (ik heb citaten gelezen). Ze komt voor zichzelf op als onafhankelijk persoon, als vrouw, en wil van de overheersing, de onderdrukking door haar moeder af. Ik ken dat wel... Ze wil ook van de onderdrukking etc door de islam en/of haar Turkse gemeenschap af.

Arthur Graaff

Van Mavo tot Cliteur

vrijdag, 26 maart 2021
Ik sta te popelen om U over mijn kennismaking met Erich Fromm te vertellen. Maar helaas moet het hier eerst gaan over die met Paul Cliteur.

JoopFinland

De Kamer laat te veel onbesproken

donderdag, 25 maart 2021
Op 17 december is de Wet gegevensverzameling door samenwerkingsverbanden in de Tweede Kamer aangenomen. De WGS moet het instanties nog makkelijker maken om gegevens uit te wisselen over burgers om fraude op te sporen. Er is amper maatschappelijk debat over de WGS geweest: we waren te druk met corona.

Karin Spaink

Over politieke correctheid

maandag, 22 maart 2021
Is er sprake van een toenemende ‘politieke correctheid’? Zo ja, wat is dat dan precies? En wat kun je daar van vinden? Twee docenten aan de Haagse Hogeschool hebben het gewaagd daar een boek over te schrijven.

Rob Lubbersen

Links Nederland: eis die fusie!

zondag, 21 maart 2021
Nederland heeft voor rechts gekozen. Voor links is er nog maar één oplossing, een fusie. Natuurlijk is er de angst dat zo’n fusie slechts tijdelijk succesvol zal zijn.

Henk Witte

Je geld of je leven! Steeds meer betalen voor de controlestaat

zaterdag, 20 maart 2021
Er is de afgelopen weken, onder de rook van de verkiezingspropaganda, gesproken over een Europees coronapaspoort. Voor de zoveelste keer wordt er een controlemiddel verplicht gesteld waarvoor je moet betalen tenzij je tot de gelukkigen behoort die snel gevaccineerd werden. Betalen zul je, net als met het ‘gewone’ paspoort of het ID bewijs waar we toch ook niet om gevraagd hebben.

Joke Kaviaar

De mensen en de dingen

woensdag, 17 maart 2021
Er zijn dieren die gereedschap gebruiken of die rotsen als aambeeld benutten, maar de mensen en hun voorzaten doen exponentieel meer met dingen dan alle andere dieren. Een paar gedachten.

Weia Reinboud

Bij1 en extreem

zaterdag, 13 maart 2021
'Bijeen, bijeen, allemaal Bij1', roept Willem Bos in het gelijknamige stuk op deze site. Op Indymedia verscheen ook een statement over Bij1.

Nayako Sadashi