Links en rechts

zaterdag, 29 september 2018

De politieke begrippen 'links' en 'rechts' danken we -zoals zoveel- aan de Franse Revolutie. De Revolutionairen zaten in de volksvergadering links; de contra-Revolutionairen rechts.

WK

De Doomsday Machine

donderdag, 27 september 2018

De these van Daniel Ellsberg in zijn boek The Doomsday Machine is dat het voortbestaan van de mensheid bedreigd wordt en dat het defensiebeleid van de Verenigde Staten en andere nucleaire machten die dreiging vergroten.

Henk van der Keur

Wierd Duk

woensdag, 26 september 2018

De VPRO-documentaire Radicaal Rechtse Voorhoede vertelde precies hetgeen er gisteravond in de Bossche bieb waar ik haar samen met anderen bekeek gebeurde.

JoopFinland

Revolutie in Nederland

zondag, 23 september 2018

Dat militairen, politieagenten, zorgmedewerkers en leraren dinsdag 2 oktober gaan demonstreren in Den Haag tegen het afschaffen van de dividentbelasting, vormt eigenlijk de meest voorbereidend revolutionaire daad van de arbeidersklasse tegen het kapitaal in Nederland van na de oorlog.

WK

Georganiseerde wanhoop

zondag, 16 september 2018

Deze dagen een boek gelezen waarbij ik tijdens de voorbereiding van de bespreking verleid werd me tot een serie citaten te beperken, zo boeiend en zo getekend door de precaire arbeidspraktijk waren de 187 pagina's.

Hans Boot

Re-ecologische dictatuur

vrijdag, 14 september 2018

De manœuvre die ik nu uithaal is wat zonderling. Mijn stuk over de ecologische dicatuur heb ik ook aan mijn zoons gestuurd. Die vinden het best aardig zoiets te krijgen. En de jongste heeft meteen gereageerd. Nu wil ik jullie niet deelgenoot maken van een familiesaga, maar ik vind z'n reactie gewoon erg goed. En zou die met jullie willen delen.

Bender

Ecologische dictatuur

vrijdag, 14 september 2018

Ik leef in Frankrijk in een omgeving waar veel ecologisch bevlogen mensen ook hun woonplaats hebben. Wij, mijn vrouw en ik, zijn omgeven door hele dorpen die speciaal voor dit doel gesticht zijn.

Bender

Nog eens Verscheurd: Rebel reageert op reactie

dinsdag, 11 september 2018

De functie van een column is de discussie los maken. Ook binnen gevestigd radicaal links. Durf vrij te denken. Een rebel is een rebel. Die conformeert zich aan geen enkel dogma. Peter Storm heeft de essentie van de column gemist.

Pietje Rebel