Meedoen voor eigen rekening

donderdag, 30 augustus 2018

Op naar de participatiesamenleving! Lang leve het vrijwilligerswerk! Hulde aan alle mantelzorgers! Lever een nuttige bijdrage aan onze maatschappij! En ouderen ...

Rob Lubbersen

De Groene Amsterdammer

woensdag, 29 augustus 2018

In zijn boek Oarloch yn en om Grou 1) beschrijft Ulke Brolsma hoe in een kleine en gesloten gemeenschap het verzet door de Nazi's wordt geïnfiltreerd.

JoopFinland

Stoppen met drinken. En met voelen

dinsdag, 28 augustus 2018

Op de radio hoorde ik het relaas van schrijver en dichter Erik Jan Harmens. Die was gestopt met drinken. Behalve over het overhouden van veel tijd had hij het over het bewustwordingsproces...

Jose van Leeuwen

Young and United en de doorgeslagen flex

vrijdag, 24 augustus 2018

De Bijstandsbond heeft afgelopen zomer enkele malen gepraat met vertegenwoordigers van FNV Young and United. Zij vroegen de Bijstandsbond om hen te steunen in de strijd tegen de doorgeslagen flex. Met de campagne WTFlex richt Young and United zich op het failliete systeem van flexcontracten en gaan ze voor contracten die zekerheid bieden. Bij structureel werk horen ook vaste contracten en daarmee een vast en zeker inkomen.

Piet van der Lende

De zomer van de blauwalg

zaterdag, 18 augustus 2018

Terwijl we bijna letterlijk omkomen van de hitte omdat deze aardbol door een op alle fronten...

KeesStad

Nu of nooit

woensdag, 15 augustus 2018

Decennia lang was het vijf voor twaalf. Nu kom ik steeds vaker tegen dat het al over twaalven is, vijf of ver over twaalf, in elk geval: te laat.

Rymke Wiersma

Europa waarheen?

zondag, 12 augustus 2018

Terwijl het grootkapitaal een politiek verenigde EU nodig heeft ...

Bas van der Plas

Het groene gevaar

donderdag, 9 augustus 2018

Het is een terugkerend gesprek aan tafel. Ik ben van de oude stempel, zoonlief van de nieuwe. Hij zegt dat het klimaatprobleem het grootste acute gevaar is; ik denk dat ook het gevaar van het militarisme nog levensgroot is.

Martin Broek