Sancties

donderdag, 27 oktober 2016

Het land, waar straks een viswijf en een louche huis-aan-huisverkoper tegenover elkaar staan als presidentskandidaten, roert zich weer eens als de gendarme van de wereld. De VS oefent druk op Europa uit om vooral verdergaande sancties tegen Rusland te nemen, ditmaal niet over Oekraïne maar vanwege de Russische inmenging in Syrië. De vertegenwoordigster van Washington in Europa, Frau Merkel, liet in de FAZ weten ook voor verdergaande sancties tegen Rusland te zijn en jawel hoor, op 21 oktober werd bekend dat de sancties tegen Rusland voortgezet worden. Geen verrassing, het filiaal van de Amerikaanse gendarme is gevestigd in Berlijn.

Amerikaanse verkiezingen

maandag, 24 oktober 2016

Vanmorgen bij het opstaan is het eerste wat mijn zoon van zestien en met herfstvakantie zegt dat de 3rd party candidates ook niet deugen. Jill Stein wil bijvoorbeeld de studieschuld van studenten kwijtschelden, maar daar gaat niet de politiek, maar de onafhankelijke Nationale Bank over, zegt hij. Ik kan het niet laten om het nog even na te kijken in de wirwar aan het Amerikaanse verkiezingsnieuws dat ons overspoelt alsof we de 51ste staat zijn.

Adverteerder genaaid

donderdag, 20 oktober 2016

De Financial Times berichtte dat YouTube adverteerders inzage gaat geven in de bezoekcijfers van de site, zodat zij kunnen checken hoeveel van hun commercials echt worden gezien. Hoeveel reclame bezoekers werkelijk zien (en waarvoor adverteerders wel betalen) is een heikel thema in digitale media. De helft van de spotjes zou onzichtbaar zijn, bijvoorbeeld op een deel van de webpagina dat onder de 'vouw' staat. Ook worden de ads vaak alleen door robots gelezen.

Jesse Klaver, maak excuses voor je voorgangers

maandag, 17 oktober 2016

GroenLinks heeft zich onder Femke Halsema nog bekeerd tot het neoliberalisme. Hoe geloofwaardig kan deze partij nu dan weer kiezen voor ‘klassiek linkse thema’s’?

VS: gevangenen staken tegen slavernij

woensdag, 12 oktober 2016

In de Verenigde Staten woedt een heftig gevecht, dat ons aller aandascht zou opslokken als we er over zouden worden geïnformeerd. Dat worden we echter niet. Onderstaand stuk is bedoeld als bijdrage aan het doorbreken van een verstikkende stilte.

Parlementair gescharrel D66/SP

donderdag, 6 oktober 2016

Slopen van de marktwerking in de zorg, tot de bodem. Dat is wat de nieuwe voorzitter van de Socialistische Partij, Ron Meyer, wil. Hij maakte dat de laatste week van september bekend, vlak voordat zijn partij een gezamenlijke regeringsdeelname met D66 goed mogelijk achtte na de verkiezingen in maart 2017. Ook wie twijfelt aan de zegeningen van de parlementaire politiek mag zich afvragen of deze verrassende coalitie een meesterzet is, een noodsprong of slechts Haagse Bluf van alledag.